Η Ελληνική Τράπεζα παρουσίασε πρόσφατα τα επιτεύγματά της σε σχέση με το περιβάλλον, ανακοινώνοντας στα ΜΜΕ την πιστοποίηση του Κτηρίου Διοίκησης με το διεθνές οικολογικό σήμα ποιότητας Green Key. Με την πιστοποίηση αυτή το εν λόγω κτήριο συγκαταλέγεται και πιστοποιημένα ανάμεσα στους πλέον «φιλικούς» προς το περιβάλλον συνεδριακούς χώρους.

Επίσης, ανακοινώθηκε η βράβευση άλλων 11 κτηρίων και καταστημάτων του Ομίλου με το πιλοτικό πρωτοποριακό σήμα περιβαλλοντικής ποιότητας Green Offices. Με τη βράβευση αυτή, η Ελληνική Τράπεζα είναι ο πρώτος χρηματοοικονομικός οργανισμός παγκόσμια που έχει πιστοποιηθεί με το σήμα αυτό για τα κτήριά του. Το Πρόγραμμα Green Offices έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Ομίλου της Τράπεζας Δρ Ανδρέας Παναγιώτου και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής κος Μάκης Κεραυνός και ανώτερα / ανώτατα διευθυντικά στελέχη καθώς επίσης και εκπρόσωποι των ΜΜΕ και άλλοι επίσημοι.

Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας Δρ Ανδρέας Παναγιώτου ανέφερε «Η υιοθέτηση φιλικών προς το περιβάλλον πρακτικών, η μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τη λειτουργία του, η ευαισθητοποίηση του κοινού και η δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης ανάμεσα στα παιδιά, είναι ψηλά στις προτεραιότητες και τους στόχους μας».

Ο Δρ Παναγιώτου επεσήμανε ότι «με τα μέτρα που έχουν ληφθεί σε αυτά τα κτήρια, ο Όμιλος έχει πετύχει εξοικονομήσεις στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος της τάξης του 15% – 20% που ισοδυναμεί με μείωση δαπανών πέραν των €400.000 το 2013 σε σύγκριση με το 2012. Η μείωση στην κατανάλωση είναι της τάξης του 30% σε σύγκριση με την προηγούμενη τριετία».

Κάνοντας αναφορά στην κατάκτηση των περιβαλλοντικών πιστοποιήσεων, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ανέφερε ότι αυτές γίνονται σύμφωνα με αυστηρά κριτήρια, με την προϋπόθεση ότι λαμβάνονται μέτρα για την κατανάλωση ενέργειας και νερού, τη διαχείριση των απορριμμάτων, τη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων και άλλων μέτρων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και προστασίας.

Στην εκδήλωση απεύθυναν χαιρετισμούς η Επίτροπος Περιβάλλοντος, κα Ιωάννα Παναγιώτου, και ο εκπρόσωπος του Ιδρύματος για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Foundation for Environmental Education – FEE), Δρ Μιχάλης Ιερείδης. Σημειώνεται ότι το FEE είναι ο διεθνής συντονιστής και διαχειριστής των Green Key & Green Offices ενώ εθνικός συντονιστής για την Κύπρο είναι η Περιβαλλοντική Οργάνωση CYMEPA.

Κατά τη συνάντηση με τα ΜΜΕ έγιναν παρουσιάσεις από την κα Ανθή Χαραλάμπους, Διευθύντρια του Ενεργειακού Γραφείου Κυπρίων Πολιτών, από τον κ. Φοίβο Λεοντίου, Γενικό Διευθυντή της Διεύθυνσης Λειτουργικής Υποστήριξης Ομίλου και από τον κ. Ανδρέα Παπανικολάου, Διευθυντή Υπηρεσίας Μάρκετινγκ, Δημοσίων Σχέσεων & Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων Ομίλου.

Τέλος πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης του Green Key & Green Offices, έγινε έπαρση της σημαίας Green Key στο προαύλιο του Κτηρίου Διοίκησης και αποκαλύφθηκε πινακίδα που τοποθετήθηκε στην είσοδο του Κτηρίου.