Με πρωταρχικό σκοπό την προώθηση και ανάπτυξη της πρωτογενούς μελισσοκομίας στην Κύπρο και την προσφορά όλων των απαραίτητων υλικών και εργαλείων σε όσους ασχολούνται επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά με το αντικείμενο, έχει ξεκινήσει τη λειτουργία της η εταιρεία Ευρωπαϊκή Μελισσοκομία. Έχοντας ως έδρα της το Δάλι στη Λευκωσία, όπου διατηρεί τα γραφεία και τις αποθήκες της, η Ευρωπαϊκή Μελισσοκομία προωθεί στην κυπριακή αγορά υψηλής ποιότητας εξοπλισμό, αναλώσιμα υλικά και προμήθειες για το σύγχρονο μελισσοκόμο, όπως μελισσοτροφές, κηρήθρες, κυψέλες, μηχανήματα, εργαλεία και εφόδια σε εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές.

Στην προσπάθεια αυτή, η εταιρεία έχει ένα σημαντικό εταίρο, την Αρκαδική Μελισσοκομία που οποία ιδρύθηκε το 1983 και σήμερα θεωρείται κορυφαία στο χώρο της μελισσοκομίας στην Ελλάδα με υποκαταστήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και στη Σόφια της Βουλγαρίας και έχοντας αποκτήσει έντονη παρουσία στον Ευρωπαϊκό χώρο.

Ταυτόχρονα, η Ευρωπαϊκή Μελισσοκομία, δραστηριοποιείται στον τομέα της εκπαίδευσης νέων μελισσοκόμων και στην ανταλλαγή γνώσης μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας με στόχο την εφαρμογή των βέλτιστων πρακτικών μελισσοκομίας.

Ο κ. Δημήτρης Νικητόπουλος, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Μελισσοκομίας δήλωσε: «Η Κύπρος και Ελλάδα έχουν δοκιμαστεί ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση. Η κρίση αυτή όμως γεννά ευκαιρίες ανάπτυξης της πρωτογενούς παραγωγής. Η ανάπτυξη της μελισσοκομίας πρέπει είναι ένα βασικό και αναπόσπαστο κομμάτι της συνολικής προσπάθειας για οικονομική ανάπτυξη και μπορεί να οδηγήσει στη σημαντική μείωση της ανεργίας και άνοδο του βιοτικού επιπέδου των συμπολιτών μας. Ως Ευρωπαϊκή Μελισσοκομία στηρίζουμε τον Κύπριο μελισσοκόμο με υψηλής ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες κατευθείαν στην πόρτα του».

Εκ μέρους της Αρκαδικής Μελισσοκομίας, ο κ. Γιάννης Γκρίτζαλης δήλωσε: «Η Αρκαδική Μελισσοκομία παραμένει πιστή στις βασικές αρχές της που οδήγησαν στην ίδρυσή της και ειδικότερα στην ανάγκη προώθησης της πραγματικής μελισσοκομίας στην Ελλάδα. Η Κύπρος και η Ελλάδα μπορούν να παράγουν εξαιρετικής ποιότητας μέλι, γύρη και άλλα μελισσοκομικά προϊόντα και νιώθουμε περήφανοι που έχουμε πλέον τη δυνατότητα να συνεισφέρουμε σε αυτή την προσπάθεια στηρίζοντας και τον Κύπριο μελισσοκόμο, όπως ήδη κάνουμε στην Ελλάδα για περισσότερα από 30 χρόνια».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Μελισσοκομία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 99 919876.