Η ΚΕΑΝΙΤΑ, χορηγός του πρωτοποριακού εκπαιδευτικού προγράμματος LEAF – Μαθαίνω για τα Δάση, το οποίο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και τη CYMEPA, βράβευσε τα σχολεία που έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα.

Στην τελετή βράβευσης, που πραγματοποιήθηκε στις 3 Ιουνίου στο εργοστάσιο της ΚΕΑΝ, στη Λεμεσό, παρευρέθηκε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Καδής, ο Δήμαρχος Αγίου Αθανασίου, Κυριάκος Χ”Τοφή, καθώς και εκπρόσωποι του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου, της Δημοτικής Εκπαίδευσης, του Τμήματος Δασών, της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, και της Green Dot. Επίσης, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επιθεωρητές, δάσκαλοι και παιδιά από το Δημοτικού σχολείου Αγίου Αθανασίου, τα οποία παρουσίασαν σύντομο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Το LEAF – Μαθαίνω για τα Δάση είναι ένα διεθνές πρόγραμμα, στόχος του οποίου είναι να ενθαρρύνει σχολεία και εκπαιδευτικούς, ώστε να συμπεριλάβουν στις εκπαιδευτικές τους δραστηριότητες και τα δάση, εφοδιάζοντάς τους με τα απαραίτητα εργαλεία και κίνητρα για να έρθουν κοντά στο δάσος. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα στην Κύπρο ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία αφού έλαβαν μέρος 33 δημοτικά σχολεία από όλη την Κύπρο.

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Καδής, σε ομιλία του στην εκδήλωση, ανέφερε: «Μέλημα του Υπουργείου Παιδείας είναι να ενισχύσει την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη, η οποία συμβάλλει στη διαμόρφωση πολιτών με γνώσεις, δεξιότητες και στάσεις που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των μεγάλων περιβαλλοντικών προβλημάτων και την υιοθέτηση αειφόρων πρακτικών». Ο Υπουργός ευχαρίστησε τη διεύθυνση και το προσωπικό της ΚΕΑΝ για την οικονομική στήριξη στο πρόγραμμα LΕΑF, αλλά και για όλη την περιβαλλοντική τους δράση, και συνεχάρη τα σχολεία που βραβεύτηκαν, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Ο Μάριος Κασάπης, Γενικός Διευθυντής της ΚΕΑΝ, δήλωσε σχετικά: «H ενασχόληση της ΚΕΑΝ με το περιβάλλον αποτελεί μια φυσική εξέλιξη της σχέσης αλληλεξάρτησης που έχει με την κυπριακή ύπαιθρο, τη γεωργία και τα φρούτα του τόπου μας, που αποτελούν ποιοτικές πρώτες ύλες για τα προϊόντα μας εδώ και 65 χρόνια. Μέσα από το πρωτοποριακό πρόγραμμα, ‘Η ΚΕΑΝΙΤΑ σκέφτεται πράσινα’ στηρίξαμε και το πρόγραμμα ‘LEAF – Μαθαίνω για τα Δάση’, με την πολύτιμη βοήθεια των εκπαιδευτικών και της CYMEPA. Ένα πρόγραμμα που ταυτίζεται με την πράσινη κουλτούρα μας, αφού φέρνει τα παιδιά κοντά στο δάσος και τα ενθαρρύνει να το αγαπήσουν και να μάθουν από αυτό. Τα παιδιά και οι δασκάλοι τους ανταποκρίθηκαν με πολύ ενθουσιασμό και αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη πηγή ικανοποίησης για εμάς.»

Εξάλλου, ο Μιχάλης Ιερείδης, Γενικός Γραμματέας της CYMEPA, δήλωσε: «Η αποστολή του Προγράμματος ‘Μαθαίνω για τα Δάση’ είναι η διάδοση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σχετικά με τα δάση και όλων των σχετικών αξιών μεταξύ των νέων όλου του κόσμου. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα διεξάγονται σε άψογη συνεργασία με τους αρμόδιους λειτουργούς του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού τους οποίους ευχαριστούμε θερμά καθώς και την ΚΕΑΝ και ΚΕΑΝΙΤΑ που στηρίζουν το πρόγραμμα. Τέλος συγχαίρουμε τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά όλων των τάξεων που συμμετείχαν με ενθουσιασμό στο πρόγραμμα. Ελπίζουμε η σημερινή πρώτη παγκύπρια τελετή βράβευσης να καταστεί ετήσιος θεσμός.»