Με μεγάλη περηφάνια η Open Box Communication ανακοινώνει την πρόσφατη απόκτηση ενός διεθνώς αναγνωρισμένου πιστοποιητικού για την πρακτική εφαρμογή της μεθοδολογίας Business Model Generation του Alex Osterwalder. Η εταιρεία βρίσκεται τώρα στη λίστα των ολιγάριθμων εκπαιδευτών που έχουν λάβει την πιστοποίηση αυτή από την Ακαδημία Strategyzer, τους δημιουργούς του Business Model Generation.

Ακαδημαϊκοί, επιχειρηματίες και σύμβουλοι από όλο τον κόσμο αντικαθιστούν ευρέως διαδεδομένες τεχνικές επιχειρηματικής στρατηγικής με τη μεθοδολογία του βιβλίου «Business Model Generation» του Alex Osterwalder. Το βιβλίο έχει πουλήσει σχεδόν ένα εκατομμύριο αντίτυπα από την έκδοσή του το 2010 και η μεθοδολογία έχει τεράστια ανταπόκριση από την επιχειρηματική κοινότητα, που την θεωρεί ένα πιο πρακτικό και λειτουργικό τρόπο για ανάπτυξη, δοκιμή και βελτίωση επιχειρηματικών σχεδίων. Πρόκειται για μία αποτελεσματική μεθοδολογία διαχείρισης κι επικοινωνίας που εξυπηρετεί τη δημιουργία επιχειρηματικού σχεδίου, τον επαναπροσδιορισμό της στρατηγικής και την προσαρμογή της πρότασης αξίας.

O Πάρις Θωμά, συνιδρυτής της Open Box Communication και εκπαιδευτής, αναφέρει σχετικά: «Το Business Model Canvas είναι για τους business strategists ό,τι είναι η Excel για τους οικονομικούς αναλυτές. H μεθοδολογία αυτή είναι ένα πανίσχυρο εργαλείο που επιτρέπει στους επαγγελματίες να οραματιστούν τις ιδέες τους μέσω μιας κοινής γλώσσας επικοινωνίας, βοηθώντας τους να προσδιορίσουν τις υποθέσεις του επιχειρηματικού τους σχεδίου νωρίς, εξοικονομώντας έτσι χρόνο και χρήμα μακροπρόθεσμα. Πιστεύουμε πολύ σε αυτή τη μεθοδολογία και γι’ αυτό το λόγο είμαστε πανευτυχείς που έχουμε μια θέση ανάμεσα στην ελίτ των εταιρειών που την έχουν υιοθετήσει και έχουν λάβει την πιστοποίηση».

O Alex Osterwalder, συγγραφέας του Business Model Generation και συνιδρυτής της Ακαδημίας Strategyzer, δήλωσε: «Είμαι ενθουσιασμένος που ο Πάρις, ένας από τους πρώτους πιστοποιημένους εκπαιδευτές της Ακαδημίας για το Business Model Generation, φέρνει τη μεθοδολογία στην Κύπρο. Ο Πάρις μπορεί να βοηθήσει κάθε επιχειρηματία να γίνει μέλος μίας νέας γενιάς από διεθνείς επικεφαλής μικρομεσαίων, νεοφυών και πολυεθνικών επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν αυτά τα πανίσχυρα εργαλεία για να αλλάξουν τις εταιρείες τους προς το καλύτερο.»

Η Open Box Communication προσφέρει εκπαιδευτικά σεμινάρια για start-ups και μεγάλες εταιρείες διεθνώς, και προγραμματίζει ένα διήμερο Masterclass στη Λευκωσία, στις 10 και 11 Ιουλίου 2014, το οποίο θα είναι ανοικτό σε επαγγελματίες που ενδιαφέρονται να εφαρμόσουν αυτή την πρωτοποριακή μεθοδολογία στο χώρο εργασίας τους. Για πληροφορίες σχετικά με το Masterclass και τις συμβουλευτικές υπηρεσίες που προσφέρει η Open Box Communication επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.anopenbox.com