Τη συνεργασία της με το φιλόδοξο πρόγραμμα BLOODHOUND ανακοίνωσε η CASTROL, η κορυφαία εταιρεία λιπαντικών, η οποία θα παρέχει υψηλής απόδοσης λιπαντικά, φρένα και υδραυλικά λάδια για το υπερηχητικό αυτοκίνητο με τεχνολογία αεροσκάφους, που κατασκευάστηκε στο Μπρίστολ του Ηνωμένου Βασιλείου και μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα μέχρι 1.600 χιλιόμετρα (1.000 μίλια) ανά ώρα.

H CASTROL ήταν πάντοτέ συνώνυμη με τα πρωτοποριακά κατορθώματα, το πάθος και την απόδοση, υποστηρίζοντας τα θεαματικά επιτεύγματα όλων όσων ξεπερνούν τα ρεκόρ στη γη, στο νερό και στον αέρα και συνεχίζει τώρα με τη νέα εντυπωσιακή συνεργασία της με το Πρόγραμμα BLOODHOUND.

Η CASTROL έχει αποκτήσει μια αξιοσημείωτη κληρονομιά στους αγώνες Land Speed Racing, την πρωτότυπη, αυθεντική και ταχύτερη μορφή ανταγωνισμού στην αυτοκινητοβιομηχανία. Το ρεκόρ ταχύτητας εδάφους έχει σπάσει 21 φορές με τη CASTROL ως εταίρο, από την πρώτη απόπειρα του Sir Malcolm Campbell το 1924 (235 χλμ/ώρα) στην τριαντάχρονη ιστορία της υποστήριξης των προσπαθειών του προγράμματος Thrust. Το πρόγραμμα Thrust έσπασε με επιτυχία το ρεκόρ επίγειας ταχύτητας πρώτα με 1019 χλμ/ώρα με το Thrust 2 του Richard Noble και στη συνέχεια με τον Andy Green στο τιμόνι του Thrust SSC το 1997. Αυτό το ρεκόρ ισχύει μέχρι σήμερα και θα είναι ο πρώτος στόχος του BLOODHOUND SSC όταν φτάσει στο Hakskeen Pan της Νότιας Αφρικής, το 2015.

Το νέο υπερηχητικό αυτοκίνητο 135.000 thrust hp θα χρησιμοποιήσει μια ποικιλία προϊόντων της CASTROL κατά τη διάρκεια των δοκιμών και της καταγραφής των ρεκόρ, συμπεριλαμβανομένων του ισχυρότερου λαδιού κινητήρα Castrol EDGE, του υγρού φρένων τύπου motorsport, Castrol React SRF και των υδραυλικών υγρών της CASTROL που στο παρελθόν είχαν χρησιμοποιηθεί από τη NASA.

O Paul Waterman, Global Chief Executive της CASTROL, δήλωσε, «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την υποστήριξη μας στο πρόγραμμα BLOODHOUND. Στη CASTROL, έχουμε μια περήφανη ιστορία τροφοδοσίας σε σημαντικά επιτεύγματα και αυτή η εταιρική σχέση μάς δίνει την ευκαιρία να επιδείξουμε πως η υψηλή απόδοση των προϊόντων μας θέτει νέα πρότυπα και ξεπερνά τα όρια.»

Ο Διευθυντής του Προγράμματος BLOODHOUND, Richard Noble, δήλωσε «Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό δεχτήκαμε την ένταξη της CASTROL στην ομάδα μας. Το brand είναι συνώνυμο των αγώνων στα υψηλότερα επίπεδα και φυσικά συνδεδεμένο με πολλά πρωτοποριακά επιτεύγματα στο Land Speed Racing. Είμαι ευτυχής που θα συνεχίσουμε την τριαντάχρονη σχέση με την CASTROL, έχοντας ήδη δουλέψει μαζί στα έργα Thrust 2 και Thrust SSC. Είναι ένα μεγάλο brand που δούλεψε μαζί μας όχι μόνο από τεχνικής πλευράς, αλλά μας βοήθησε να μοιραστούμε αυτή τη Μηχανική Περιπέτεια με το παγκόσμιο ακροατήριο.»