Η Deutsche Post DHL είναι πλέον ο επίσημος πλατινένιος συνεργάτης και νέος διεθνής εταίρος σε υπηρεσίες εφοδιαστικής και eCommerce της FC Μπάγερν Μονάχου. Η εξαετής συμφωνία, που θα έχει διάρκεια μέχρι το 2020, ανακοινώθηκε στο Allianz Arena στο Μόναχο.

Ως συνεργάτης logistics, η DHL θα εξασφαλίζει ότι τα προς πώληση εμπορεύματα της FC Μπάγερν Μονάχου θα διατίθενται απρόσκοπτα για έξι χρόνια στους οπαδούς της ομάδας. Ο ποδοσφαιρικός Όμιλος σκοπεύει επίσης να επωφεληθεί από τη διεθνή εμπειρία στο ηλεκτρονικό εμπόριο της κορυφαίας εταιρείας του κλάδου logistics. «Η FC Μπάγερν Μονάχου είναι τώρα ένα παγκόσμιο σωματείο, της οποίας ο αριθμός των οπαδών διαρκώς επεκτείνεται σε πολλές χώρες και σε όλες τις ηπείρους», δήλωσε ο Karl- Heinz Rummenigge, Πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της FC Μπάγερν Μονάχου. «Μόλις ολοκληρώσαμε την καλοκαιρινή περιοδεία μας στις ΗΠΑ. Αυτό το ταξίδι μας έδειξε για άλλη μια φορά τις δυνατότητες που έχουμε στις διεθνείς αγορές. Με τη DHL ως παγκόσμιο εταίρο μας, έχουμε την πρόθεση να επεκτείνουμε περαιτέρω τα online σημεία επαφής μας με τους οπαδούς μας σε όλο τον κόσμο και ως εκ τούτου τη διεθνή πώληση των προϊόντων μας».

Για να βρίσκονται κοντά στους φιλάθλους, οι ομάδες χρειάζονται υπηρεσίες logistics
Τα σωματεία των πρωταθλητριών ομάδων αποκτούν ολοένα και πιο στενές επαφές σε όλο τον κόσμο με τους οπαδούς τους, ενώ δεν υπάρχει κανένα άλλο άθλημα που να προσελκύει τόσους φιλάθλους παγκοσμίως, όπως κάνει το ποδόσφαιρο. Εκτός από τη Γερμανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Κίνα και άλλες ασιατικές χώρες, σήμερα αποτελούν ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές για το ποδόσφαιρο. Οι υπηρεσίες logistics αποκτούν σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια των ομάδων να βρίσκονται κοντά τους φιλάθλους τους παγκοσμίως και η FC Μπάγερν Μονάχου αποκτά ένα ιδιαίτερο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, στον σημαντικό τομέα της μεταφοράς αναμνηστικών ειδών προς πώληση. Η συνεργασία της με την DHL περιλαμβάνει: παραδόσεις που γίνονται μέσα σε λίγες ώρες μετά την παραγγελία, ευέλικτη παράδοση, χρονικά πλαίσια για επιστροφές καθώς και υπηρεσίες logistics και λύσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας.

«Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι για τη στρατηγική μας συμμαχία με ένα τέτοιο σεβαστό εταίρο όπως η FC Μπάγερν Μονάχου», δήλωσε ο Frank Appel, CEO της Deutsche Post DHL. «Οι υπηρεσίες μας θα δημιουργήσουν συνθήκες που θα επιτρέψουν στην ομάδα να χτίσει μια επιτυχημένη παρουσία της επιχείρησης τόσο σε εθνικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο. Δύο ισχυρά, διεθνώς αναγνωρισμένα brands όπως η Μπάγερν Μονάχου και η DHL θα κερδίσουν το ένα από το άλλο, μέσα από την εταιρική σχέση που έχουν αναπτύξει».

Αποκλειστική συνεργασία στους τομείς των logistics
Ως μέρος αυτής της συμφωνίας, η DHL έχει αποκτήσει ευρεία διαφημιστικά δικαιώματα μαζί με την αποκλειστική συνεργασία στους τομείς των logistics, στις λύσεις ηλεκτρονικού εμπορίου και στις παραδοσιακές δραστηριότητες ταχυδρομείου. Τα δικαιώματα αυτά περιλαμβάνουν την προβολή διαφημιστικών σποτ, εκδηλώσεις δημοσίων σχέσεων και τη χρήση ενός κοινού λογότυπου συνεργασίας. Από το ποδόσφαιρο, στη Formula 1 ™ και το ράγκμπι – η DHL μεταφέρει αξιόπιστα εξοπλισμό και χρησιμοποιεί τις πελατοκεντρικές πλατφόρμες του αθλητισμού για την ενίσχυση της παρουσίας της επωνυμίας της. Για χρόνια τώρα, η επωνυμία του ομίλου Deutsche Post υπήρξε ένας σημαντικός εταίρος της Γερμανικής Ένωσης Ποδοσφαίρου (DFB) και επίσημος χορηγός του θεσμού του Κυπέλλου σωματείων και της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομάδας ανδρών.

Στην πρώτη φάση της νέας εταιρικής σχέσης, οι οπαδοί και επισκέπτες στο Allianz Arena στο Μόναχο μπορούν να χρησιμοποιήσουν το κατάστημα της DHL για να μεταφέρουν τα εμπορεύματα από το FC Μπάγερν Megastore άμεσα στα σπίτια τους.