Στο πλευρό των κατοίκων των νησιών της Άγονης Γραμμής της Κρήτης και του Περάματος Αττικής θα βρεθούν οι Εθελοντές Γιατροί της Κύπρου με την στήριξη της DHL Express Κύπρου, για να παράσχουν ιατρική περίθαλψη σε ανασφάλιστους Έλληνες πολίτες, ο αριθμός των οποίων υπολογίζεται ότι ανέρχεται στα δύο εκατομμύρια.

Οι Εθελοντές Γιατροί της Κύπρου έχουν προσφέρει τη βοήθεια και τη φροντίδα τους σε χιλιάδες ανθρώπους ανά τον κόσμο και τη δύσκολη αυτή περίοδο, σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου Ελλάδας, θα συμμετέχουν σε μια περιοδεία, η οποία ξεκινά στις 27 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει για ένα ολόκληρο μήνα. Στο πλαίσιο της στήριξης των Εθελοντών Γιατρών της Κύπρου, η DHL Express Kύπρου θα μεταφέρει στην Ελλάδα τις φαρμακευτικές προμήθειες που θα χρειαστούν για την αποστολή, καθώς οι φιλανθρωπικές οργανώσεις, τα γηροκομεία και τα ιατρεία των περιοχών αυτών βρίσκονται σε απόγνωση λόγω έλλειψης φαρμάκων.

Η αποστολή των Γιατρών του Κόσμου αποτελείται από ειδικούς στους τομείς της παθολογίας, της καρδιολογίας, της παιδιατρικής, της χειρουργικής και της γυναικολογίας. Οι Κύπριοι γιατροί θα αναλάβουν πολλαπλές δράσεις πρόληψης και ιατρικής φροντίδας προς ανασφάλιστους πολίτες οι οποίοι έχουν χαρακτηριστεί ως «ιατρικά εγκαταλελειμμένοι», αφού πολλά ιατρεία όπου εξυπηρετούνταν, τα τελευταία δύο χρόνια, δεν είναι κατάλληλα επανδρωμένα.

Ο Ντίνος Ιωαννίδης, Country Manager της DHL Express Κύπρου, μιλώντας για το έργο, σχολίασε: «Οι Εθελοντές Γιατροί της Κύπρου παράγουν ένα σημαντικότατο έργο τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Όπως αναφέρει και ο Δρ. Γιώργος Μακρυγιάννης, η συμπαράσταση των Εθελοντών Γιατρών της Κύπρου είναι δεδομένη όπου αυτή χρειάζεται. Ως DHL Express Κύπρου αντλούμε τεράστια ικανοποίηση από το ότι μπορούμε κι εμείς να συμβάλουμε στην προσπάθεια τους με το δικό μας τρόπο, θέτοντας στη διάθεση τους τις υπηρεσίες που προσφέρουμε και τα μέσα που διαθέτουμε. Ευχόμαστε κουράγιο και καλή δουλειά στους φίλους Εθελοντές Γιατρούς και στις υπόλοιπες οργανώσεις που στηρίζουν την προσπάθεια τους».