Η easyJet, το No.1 δίκτυο αερομεταφορών στην Ευρώπη, ανακοίνωσε ότι από σήμερα, επιτρέπεται στους επιβάτες η χρήση των προσωπικών ηλεκτρονικών συσκευών όπως laptop, DVD player, tablet και κινητό τηλέφωνο στο “Flight Mode”, καθ’ όλη τη διάρκεια της πτήσης, αλλά και κατά τη διαδικασία απογείωσης και προσγείωσης.

Έως τώρα ήταν υποχρεωτικό οι επιβάτες να κλείνουν τις ηλεκτρονικές τους συσκευές κατά τη διάρκεια της πτήσης, και η αλλαγή έρχεται μετά τις πρόσφατες συστάσεις από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) για «χαλάρωση» των εν λόγω περιορισμών.

Ο Peter Duffy, Group Commercial Director, Customer, Product and Marketing της easyJet δήλωσε: «Γνωρίζουμε ότι οι φορητές συσκευές αποτελούν ένα σημαντικό μέρος του ταξιδιού για τους πελάτες μας, έτσι είμαστε πολύ χαρούμενοι που πλέον μπορούν να χρησιμοποιούν τις ηλεκτρικές τους συσκευές εν πτήση, σε ‘Flight Mode’, κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού – πιστεύουμε ότι αυτό θα είναι μια ευχάριστη αλλαγή που θα εκτιμηθεί από τους επιβάτες».

Η easyJet υπέβαλε μια λεπτομερή πρόταση σχετικά με την ασφάλεια στην Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), η οποία εγκρίθηκε, καθώς πληρούσε τις προδιαγραφές όλων των κανονισμών ασφαλείας, πράγμα που σημαίνει ότι οι επιβάτες είναι πλέον σε θέση να συνεχίσουν να παρακολουθούν ταινίες, να διαβάζουν e-books, να χρησιμοποιούν τα email τους, χωρίς καμία ενόχληση.

Η ανακοίνωση έρχεται μόλις λίγους μήνες μετά τη λειτουργία της υπηρεσίας κινητών καρτών επιβίβασης της easyJet, που λειτουργεί στο 85% του δικτύου της. Η easyJet έχει ένα από τα ταχύτερα apps στο χώρο, που χρησιμοποιείται από σχεδόν 8 εκατ. επιβάτες.