Η EMSc παρουσιάζει το PowerStar® MAX, το νέο προϊόν της καινοτόμου σειράς συστημάτων εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας PowerStar® που πλέον διατίθεται και στην Κύπρο. Το PowerStar® MAX, είναι ειδικά σχεδιασμένο για να καλύψει τις ανάγκες των υποστατικών που παρουσιάζουν μεγάλες διακυμάνσεις και μεταβλητότητα στην τάση του ρεύματος όπως γραφεία, κλινικές, ξενοδοχεία κ.α. Το PowerStar® MAX είναι ένας μετασχηματιστής μειωμένων-απωλειών, που χρησιμοποιεί τη βραβευμένη τεχνολογία βελτιστοποίησης τάσης PowerStar® και ρυθμίζει ηλεκτρονικά την έξοδο στα 380V για είσοδο 11,000V. Το σύστημα PowerStar® MAX είναι ολότελα σχεδιασμένο και κατασκευασμένο στο Ηνωμένο Βασίλειο και έχει βραβευτεί με το «Innovation of the Year award at the Yorkshire Post Excellence in Business Awards 2011».

To PowerStar® MAX προσφέρει 100% εγγυημένα αποτελέσματα στην εξοικονόμησης, τυπικά στα 12%-15% και 15 χρόνια εγγύηση. Η εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας γίνεται μέσω της μείωση της Μεγίστης Ζήτησης (kVa) και τη συνεχή και σταθερή παροχή προκαθορισμένης τάσης ηλεκτρισμού. Η τάση μπορεί άμεσα και απλά να ρυθμιστεί στο επιθυμητό σημείο. Παράλληλα, μπορεί να σταθεροποιήσει την τάση σε περίπτωση πτώσης στην παροχή κάτω από 220V, ελαχιστοποιώντας έτσι πιθανές ζημιές στον εξοπλισμό. Το σύστημα PowerStar® MAX, όπως και τα άλλα συστήματα PowerStar® προσφέρει επίσης μείωση στην εκπομπή διοξειδίου άνθρακα, εξισορρόπηση των τριών φάσεων και βελτίωση του ορίου ζωής του εξοπλισμού και προστατεύει τον εξοπλισμό από αρμονικές διαταραχές.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της EMSc, Δρ. Αλέκος Μαρδαπήττας, ανέφερε: «To PowerStar® MAX είναι ιδανικό για υποστατικά που παρουσιάζουν μεγάλες διακυμάνσεις και μεταβλητότητα στη τάση του ρεύματος αφού παρέχει βέλτιστη τάση στην έξοδο του. Έτσι, δεν βελτιώνει μόνο τις απώλειες αναμονής σε ποσοστό περίπου 75%, αλλά μειώνει επίσης το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας περιορίζοντας την κατανάλωση της ηλεκτρικής ενέργειας στην εγκατάσταση».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το PowerStar® ΜΑΧ και τις λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας Star που προσφέρει η ΕΜSc, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 22423142 ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο infocyprus@ems-uk.org  ή μέσω της ιστοσελίδας www.powerstar.com.cy.