Η Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ανακοίνωσε σήμερα την ενίσχυση του πτητικού της προγράμματος προς τη Λάρνακα και την Αθήνα, δίνοντας περαιτέρω έμφαση στους δύο αυτούς προορισμούς της Μεσογείου και εμβάθυνση στο διαρκώς αυξανόμενο της δίκτυο.

Συγκεκριμένα, η Etihad Airways θα αυξήσει το βασικό της δρομολόγιο από το Άμπου Ντάμπι προς τη Λάρνακα σε πέντε φορές την εβδομάδα (από 3 που είναι σήμερα), ενώ κατά την καλοκαιρινή περίοδο μεταξύ 1ης Ιουλίου και 30ης Σεπτεμβρίου 2014, οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται καθημερινά. Για όλες τις πτήσεις από και προς Κύπρο, η Etihad Airways θα χρησιμοποιεί αεροσκάφη τύπου Airbus A320, χωρητικότητας 136 επιβατών, με 16 διακεκριμένες (Pearl Business Class) και 120 οικονομικές θέσεις (Coral Economy Class).

Για την Αθήνα, από 2 Ιουλίου 2014, η Etihad Airways θα αυξήσει τη συχνότητα των πτήσεών της προς το Άμπου Ντάμπι από επτά φορές την εβδομάδα σε δέκα, με την προσθήκη τριών νέων πτήσεων που θα δώσουν στο επιβατικό κοινό περαιτέρω ευελιξία επιλογών. Οι τρείς νέες πτήσεις θα προσφέρουν επίσης περαιτέρω ευκαιρίες σύνθεσης σε συνδυασμό με την απόφαση της Aegean Airlines, με την οποία υπάρχει συμφωνία για πτήσεις κοινού κωδικού (code share), για έναρξη απευθείας πτήσεων από την Αθήνα προς το Άμπου Ντάμπι, από τις 28 Μαΐου 2014.

Πέραν της Αθήνας, η Etihad Airways έχει τοποθετήσει τους κωδικούς πτήσεων (EY), σε 16 προορισμούς του δικτύου της Aegean Airlines στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων την Κρήτη, τη Ρόδο και τη Σαντορίνη, καθώς και σε επιπλέον δέκα πόλεις της Ευρώπης. Σε αντάλλαγμα, η Aegean Airlines προσφέρει πτήσεις κοινού κωδικού μεταξύ της Αθήνας και επτά προορισμών της Etihad Airways στην περιοχή του κόλπου, στην Αυστραλία και τη Νότια Αφρική.

Ο Peter Baumgartner, Γενικός Εμπορικός Διευθυντής της Etihad Airways, δήλωσε: «Η ενίσχυση του πτητικού μας προγράμματος προς Λάρνακα και Αθήνα αποδεικνύουν τη δέσμευσή μας για τη διαρκή διαμόρφωση ενός παγκόσμιου δικτύου. Στην περίπτωση της Αθήνας, οι νέες πτήσεις θα προσφέρουν στους ταξιδιώτες τη δυνατότητα επιλογής δύο διαφορετικών χρόνων αναχώρησης από και προς το Άμπου Ντάμπι, και στην περίπτωση της Λάρνακας, οι επιπλέον πτήσεις θα προσφέρουν περισσότερες επιλογές και ευελιξία, καθώς και την καλύτερη συνδεσιμότητα στο Άμπου Ντάμπι. Οι πρόσθετες πτήσεις θα υποστηρίξουν τη συνεχή ανάπτυξη των επιχειρηματικών και εμπορικών σχέσεων, αλλά και του τουρισμού αναψυχής στο Άμπου Ντάμπι, και μέσω αυτού προς μια μεγάλη επιλογή προορισμών προς την περιοχή του Κόλπου, την Ινδική Υποήπειρο, την Ασία και την Αυστραλία. Σημαίνει, επίσης, ότι από τον Ιούλιο του 2014, σχεδόν το 90% του παγκόσμιου δικτύου της Etihad Airways θα εξυπηρετείται από μία πτήση καθημερινά».

Για κρατήσεις επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.etihad.com ή μέσω οποιουδήποτε ταξιδιωτικού πράκτορα.