Η Etihad Airways, που φέτος γιορτάζει τα 10 χρόνια λειτουργίας της, κατέγραψε τα καλύτερα, στην ιστορία της, επιβατικά και εμπορευματικά αποτελέσματα Α’ τριμήνου για το 2013. Ο εθνικός αερομεταφορέας του Άμπου Ντάμπι ανακοίνωσε επιβατικά έσοδα 900 εκατ. δολ. (2012: 758 εκατ. δολ.) παρουσιάζοντας αύξηση 19%, ενώ τα εμπορευματικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 17% φτάνοντας τα 193 εκατ. δολ. (2012: 165 εκατ. δολ.).

Ο αριθμός επιβατών αυξήθηκε κατά 18%, αγγίζοντας τον αριθμό ρεκόρ των 2,8 εκατ. επιβατών από 2,3 εκατ. για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2012.

Ο μέσος συντελεστής θέσης έφτασε το 80,5%, αυξημένος κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες από τον προηγούμενο χρόνο (2012: 76,5%) παρά την αύξηση χωρητικότητας κατά 12%.

Ο συντελεστής θέσης ξεπερνά τον μέσο όρο της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών (ΙΑΤΑ: 77,1%).

Ο James Hogan, πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Etihad Airways, δήλωσε: «Τα αποτελέσματα για το α’ τρίμηνο του 2013 έχουν ξεπεράσει για μία ακόμη φορά τις παγκόσμιες τάσεις και είναι τα καλύτερα αποτελέσματα εσόδων επιβατών που ανακοινώνουμε για α‘  τρίμηνο. Αυτά τα αποτελέσματα αποδεικνύουν πως η στρατηγική της Etihad Airways για οργανική ανάπτυξη, ευρείες συνεργασίες και επενδύσεις σε στρατηγικούς εταίρους αποδίδουν αποτελεσματικά για εμάς και τους συνεργάτες μας. Τα έσοδα από τις συμφωνίες κοινού κωδικού και τους εταίρους συνεργάτες εκτοξεύθηκαν κατά 34%, από 136 εκατ. δολ. στα 182 εκατ. δολ. για τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, και αντιπροσωπεύουν το 20% των συνολικών εσόδων για το τρίμηνο».  

«Εκτός από την αύξηση των μικτών εσόδων της εταιρείας, οι συνεργασίες με τους εταίρους μας μέσω εξοικονομήσεων κόστους από τις λειτουργικές συνεργασίες μας θα βελτιώσουν τα αποτελέσματα καθαρών εσόδων», συμπλήρωσε ο κ. Hogan.

Η συμμαχία εταίρων της Etihad Airways περιλαμβάνει τις airberlin, Air Seychelles, Virgin Australia και Aer Lingus. Κάθε μία από τις παραπάνω αεροπορικές ανακοίνωσε κερδοφόρα αποτελέσματα για το α’ τρίμηνο του 2013, γεγονός που αποδεικνύει την επιτυχία του νέου μοντέλου για όλα τα μέλη της συμμαχίας.

Το Φεβρουάριο του 2013 η Etihad Airways ανακοίνωσε κέρδη 42 εκατ. δολ. για το 2012, με τα έσοδα να φτάνουν τα 4,8 δισ. δολ. και τον αριθμό των επιβατών να ξεπερνά για πρώτη φορά. τα 10 εκατ.

Ο Δείκτης Διαθέσιμων Χιλιομετρικών Θέσεων αυξήθηκε κατά 12% το Α’ τρίμηνο του 2013, φτάνοντας τα 15,9 δισ. (2012: 14,3 δισ.), καθώς ο στόλος της Etihad Airways έφτασε τα 73 αεροσκάφη (2012: 66 αεροσκάφη). Τα έσοδα ανά χιλιομετρικό επιβάτη αυξήθηκαν κατά 17% αγγίζοντας τα 12,9 δισ. (2012: 10,9 δισ.), ξεπερνώντας δυναμικά την αύξηση χωρητικότητας.

Κινούμενη με γρήγορους ρυθμούς αντίθετα από το ρεύμα του κλάδου, η Etihad Cargo ανακοίνωσε νέα υψηλά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο. Ο όγκος εμπορευμάτων αυξήθηκε κατά 20% (χωρητικότητα αυξημένη κατά 19%), λόγω της εξαιρετικά καλής απόδοσης στη Βορειοανατολική Ασία σε συνδυασμό με την αύξηση των μεταφερόμενων αγαθών από την Ινδική χερσόνησο από τα μέσα Φεβρουαρίου.

Επιπλέον, το νέο εμπορευματικό δρομολόγιο, δύο φορές εβδομαδιαίως, από το Χιούστον στο Άμπου Ντάμπι ενίσχυσε τα αποτελέσματα.  

Οι καλύτερες στιγμές της Etihad Airways για το α’ τρίμηνο του 2013 περιλαμβάνουν:

  • Τη “Μεγάλη Αλλαγή” στο νέο σύστημα πωλήσεων (SabreSonic), στην ιστοσελίδα και στον έλεγχο εισιτηρίων   
  • Νέες καθημερινές πτήσεις στη Ουάσινγκτον από τις 31 Μαρτίου 2013 και τα εγκαίνια του νέου premium lounge στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Ουάσινγκτον, Ντούλς   
  • Ανακοίνωση καθημερινών πτήσεων στο Άμστερνταμ από τις 15 Μαΐου 2013
  • Εγκαίνια του lounge Πρώτης και Business θέσης στο Παρίσι, αξίας 8 εκατ. δολ.
  • Παρουσίαση της νέας, εξαιρετικής και πολυδάπανης τηλεοπτικής καμπάνιας “The World Is Our Home, You Are Our Guest”
  • Αποφοίτηση περισσοτέρων από 200 εργαζομένων της Etihad Airways από το πρόγραμμα Εμιρατοποίησης της αεροπορικής εταιρείας
  • Τοποθέτηση 34 εργαζομένων από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σε κομβικές θέσεις εργασίας στο διεθνές δίκτυο της αεροπορικής εταιρείας.