Η Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, παρουσίασε το εύρος των σημαντικών αλλαγών που πρόκειται να εφαρμόσει στο πρόγραμμα που εξυπηρετεί τις εργασίες της εταιρείας στην Αυστραλία, μεταξύ των οποίων η συμπερίληψη νέων αεροσκαφών, η ανάπτυξη νέων δρομολογίων, η προσθήκη επιπρόσθετων πτήσεων και υπηρεσιών εδάφους. Μιλώντας στο Σύδνεϋ, στα πλαίσια της Συνόδου Κορυφής των Αεροπορικών Αυστραλίας και Ειρηνικού (CAPA), ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Etihad Airways, κ. James Hogan δήλωσε πως η Αυστραλία αποτελεί μία σημαντική και μακροχρόνια αγορά της εταιρίας για την οποία υπάρχουν μεγαλεπήβολα σχέδια ανάπτυξης.

Όπως τόνισε ο κ. Hogan, στα μελλοντικά σχέδια της Etihad Airways για την Αυστραλία, περιλαμβάνονται:

  • Την είσοδο του αεροσκάφους τύπου Airbus A380 στο δρομολόγιο από την Μελβούρνη και το Σύδνεϋ προς το Άμπου Ντάμπι
  • Τη δημιουργία διακεκριμένων σαλονιών αναμονής στα αεροδρόμια του Σύδνεϋ και της Μελβούρνης από το 2014
  • Επιπλέον πτήσεις από την Μελβούρνη και το Μπρίσμπεϊν προς το Άμπου Ντάμπι
  • Έναρξη απευθείας πτήσεων μεταξύ του Περθ και του Άμπου Ντάμπι

Ο κ. Hogan επανέλαβε επίσης ότι η Etihad Airways ήδη κινείται προς την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που κατέχει στη Virgin Australia, μετά την πρόσφατη έγκριση από το Συμβούλιο Εξέτασης Ξένων Επενδύσεων, από το 10% στο 19,9%.

«Η Virgin Australia είναι ένα βασικό μέλος της συνεχώς διευρυνόμενης συμμαχίας αεροπορικών εταιρειών που έχουμε δημιουργήσει, και η Etihad Airways είναι ένας ενεργός και μακροπρόθεσμος επενδυτής στην Virgin», πρόσθεσε ο κ. Hogan. «Διαθέτουμε μια ιδιαίτερα σημαντική παρουσία στην Αυστραλία, με 28 εβδομαδιαίες πτήσεις, ετήσιες δαπάνες που ξεπερνούν τα 100 εκατ. δολάρια, άμεση απασχόληση 106 υπαλλήλων και συνεργασίες με 415 τοπικούς υπεργολάβους», σημείωσε. «Η συνεργασία με τη Virgin Australia, μας δίνει τη δυνατότητα να συνδεόμαστε με 45 προορισμούς στην Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και τη Νότιο-Ανατολική Ασία, ενώ εμείς ανταποδίδουμε με την παροχή συνδέσεων μέσω της βάσης μας το Άμπου Ντάμπι, σε ένα ευρύ φάσμα προορισμών στην Ευρώπη, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία και την Αφρική».

Ο κ. Hogan δήλωσε πως η μετοχική συμμαχία της Etihad Airways – μία εναλλακτική στην κληρονομιά των αεροπορικών συμμαχιών –έχει τώρα πέντε μέλη, μετά την συμφωνία της περασμένης εβδομάδας να επενδύσει στον εθνικό αερομεταφορέα της Σερβίας. Η Etihad Airways επίσης αναμένει την έγκριση των αρμόδιων αρχών ώστε να προχωρήσει με επενδύσεις σε μία έκτη αεροπορική εταιρία, την Ινδική Jet Airways, η οποία θα προσφέρει στη συμμαχία μετοχικού κεφαλαίου, ένα συνολικό άθροισμα 420 προορισμών, 500 αεροσκαφών και περισσότερων από 96 εκατομμύρια επιβάτες κάθε χρόνο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Σύδνεϋ, ο κ. Hogan παρέθεσε δείπνο στην Όπερα του Σύδνεϋ στα πλαίσια των εορτασμών για τη 10η επέτειο από την ίδρυση της Etihad Airways και το έκτο έτος από την έναρξη των πτήσεων της εταιρείας προς / από την Αυστραλία. Η αεροπορική αποτελεί σημαντικό συνεργάτη της Όπερας του Σύδνεϋ έχοντας υπογράψει τον προηγούμενο Ιανουάριο τριετές συμβόλαιο με το εικονικό ατυτό κέντρο τεχνών Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

__________________________________________________________________________

Η Etihad Airways είναι ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με βάση την πρωτεύουσα Abu Dhabi. Η Etihad πραγματοποιεί πτήσεις σε περισσότερους από 90 προορισμούς στη Μέση Ανατολή, στην Ευρώπη, στη Νότιο Αμερική, στην Αφρική, στην Ασία και στη Αυστραλασία. Ο στόλος της Etihad αποτελείτε από 78 αεροσκάφη τύπου Airbus και Boeing, ενώ ακόμη 80 αεροσκάφη έχουν παραγγελθεί μεταξύ των οποίων 41 Boeing 787-9 Dreamliners και 10 Airbus A380. Η Etihad Airways κατέχει ποσοστό στις αεροπορικές εταιρείες airberlin, Air Seychelles, Virgin Australia, Aer Lingus, Air Serbia (με ισχύ από τον Ιανουάριο 2014) και Jet Airways (για την εν λόγω επένδυση αναμένονται ρυθμιστικές και εταιρικές εγκρίσεις).

Για τις πτήσεις από και προς Κύπρο, η Etihad Airways χρησιμοποιεί αεροσκάφη τύπου Airbus A320, χωρητικότητας 140 επιβατών, με 20 διακεκριμένες (business class) και 120 οικονομικές θέσεις. Η πτήση EY093 πραγματοποιείται πλέον κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή με αναχώρηση από Άμπου Ντάμπι στις 09:25 και άφιξη στην Κύπρο στις 12:05 τοπική ώρα. Η πτήση EY094 αναχωρεί από Λάρνακα στις 15:00 με άφιξη στο Άμπου Ντάμπι στις 19:30 τοπική ώρα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.etihad.com