Η Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ξεκίνησε απευθείας πτήσεις μεταξύ Άμπου Ντάμπι και Σάο Πάολο στη Βραζιλία. Η πόλη του Σάο Πάολο αποτελεί τον πρώτο προορισμό της αεροπορικής εταιρείας στη Νότια Αμερική.

Η εναρκτήρια πτήση προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο Γκουαρούλος στις 2 Ιουνίου, τοπική ώρα 16:35, και πραγματοποιήθηκε από αεροσκάφος τύπου Airbus A340-500.

Το νέο δρομολόγιο προς Βραζιλία αποτελεί σταθμό στην ιστορία της Etihad Airways, καθώς αποτελεί την είσοδο της αεροπορικής στην έκτη για εκείνη ήπειρο και σημαντική κίνηση ενίσχυσης της παρουσίας της στις ταχέως αναπτυσσόμενες χώρες της Βραζιλίας, της Ρωσίας, της Ινδίας, και της Κίνας (BRIC). Η Βραζιλία έχει την έκτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο – μεγαλύτερη από την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου – και αποτελεί την μεγαλύτερη και πολυπληθέστερη πόλη της Ν. Αμερικής με πληθυσμό σχεδόν 200 εκατ.

Οι νέες πτήσεις σηματοδοτούν την εμπορική είσοδο της αεροπορικής στην Βραζιλία ως συνέχεια των μακροχρόνιων δεσμών που διατηρεί η Etihad Airways στη χώρα.

Η πρώτη εμπορική πτήση της Etihad Airways (στη Βηρυτό) πριν από 10 χρόνια πραγματοποιήθηκε με μισθωμένο αεροπλάνο, μέσω προγράμματος μίσθωσης αεροσκαφών wet-lease, και επανδρωμένο με προσωπικό από τη Βραζιλία. Αρκετοί εργαζόμενοι πληρώματος καμπίνας και πιλότων εκείνης της πτήσης συνεχίζουν να συνεργάζονται με την Etihad Airways, με το δικό της στόλο 77 σύγχρονων αεροσκαφών.

Η πτήση της Etihad Airways στο Σάο Πάολο πραγματοποιείται με αεροσκάφος Airbus A340-500, 3 καμπινών και 240 θέσεων– 12 θέσεις στη Diamond First, 28 θέσεις στην Pearl Business και 200 θέσεις στην Coral Economy.

Η Etihad πραγματοποιεί πτήσεις σε περισσότερους από 90 προορισμούς στη Μέση Ανατολή, στην Ευρώπη, στη Νότιο Αμερική, στην Αφρική, στην Ασία και στη Αυστραλασία. Ο στόλος της Etihad αποτελείτε από 77 αεροσκάφη τύπου Airbus και Boeing aircraft, ενώ ακόμη 90 αεροσκάφη έχουν παραγγελθεί μεταξύ των οποίων 41 Boeing 787-9 Dreamliners και 10 Airbus A380. Η Etihad Airways κατέχει ποσοστό στις αεροπορικές εταιρείες airberlin, Air Seychelles, Virgin Australia, Aer Lingus και Jet Airways.

Για τις πτήσεις από και προς Κύπρο, η Etihad Airways χρησιμοποιεί αεροσκάφη τύπου Airbus A320, χωρητικότητας 140 επιβατών, με 20 διακεκριμένες (business class) και 120 οικονομικές θέσεις. Η πτήση EY093 πραγματοποιείται πλέον κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή με αναχώρηση από Άμπου Ντάμπι στις 09:25 και άφιξη στην Κύπρο στις 12:05 τοπική ώρα. Η πτήση EY094 αναχωρεί από Λάρνακα στις 15:00 με άφιξη στο Άμπου Ντάμπι στις 19:30 τοπική ώρα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.etihad.com