Η Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, γιόρτασε ένα σημαντικό ορόσημο, ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αεροπορική εταιρεία στην εμπορική ιστορία, καθώς παρέλαβε το 100ο και 101ο αεροσκάφος της την ίδια ημέρα.

Το εκατοστό αεροσκάφος, ένα ολοκαίνουργιο Airbus A321-231 (αρ. εγγραφής A6-AEC), παραδόθηκε από τις εγκαταστάσεις της Airbus στο αεροδρόμιο Hamburg Finkenwerder. Κατά την άφιξη του στο Άμπου Ντάμπι, το αεροσκάφος υποδέχθηκαν περισσότεροι από 500 εργαζόμενοι της Etihad Airways, οι οποίοι σχημάτισαν τον αριθμό 100 για μια αναμνηστική φωτογραφία, τιμώντας την επέτειο.

Ο κ. James Hogan, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Etihad Airways, δήλωσε: «Αυτή είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για μια αεροπορική εταιρεία που ξεκίνησε τις δραστηριότητές της μόλις πριν από δέκα χρόνια. Η Etihad Airways συνεχίζει να αναπτύσσεται, να ευημερεί και να ανοίγει το δρόμο για καινοτομία και άρτια εξυπηρέτηση. Σήμερα, διαθέτουμε τον πιο τεχνολογικά προηγμένο και αποδοτικό στόλο αεροσκαφών, θέτοντας νέα πρότυπα στην άνεση και αξιοπιστία».

Η αεροπορική εταιρεία διαθέτει σήμερα στο στόλο της τρία Airbus A321, με επτά επιπλέον να έχουν παραγγελθεί. Η παράδοση του νέου A321 συνδυάστηκε και με την ενσωμάτωση του 101ου αεροσκάφους στο στόλο της εταιρείας, ενός Airbus A320-200 (αρ. εγγραφής A6-ΕΙΧ). Και τα δύο αεροσκάφη φέρουν ακροπτερύγια με αντεστραμμένες προεκτάσεις, sharklets, τα οποία έχουν σχεδιαστεί ώστε να μειώνουν την κατανάλωση καυσίμων και την αντίστοιχη ποσότητα εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Το Νοέμβριο του 2013, η Etihad Airways προχώρησε στη μεγαλύτερη παραγγελία αεροσκαφών που έγινε ποτέ, στο Dubai Airshow, αξίας 67 δισεκατομμυρίων δολαρίων για μέχρι 199 αεροσκάφη και 294 κινητήρες.

Η αεροπορική εταιρεία θα παραλάβει τα πρώτα Boeing 787-9 και Airbus A380 του στόλου της τον προσεχή Οκτώβριο και Δεκέμβριο, αντίστοιχα. Αυτά τα αεροσκάφη θα διαθέτουν τις επαναστατικές νέες καμπίνες που παρουσιάστηκαν στις 4 Μαΐου 2014, μεταξύ των οποίων την πρώτη του κλάδου πολυτελή αυτόνομη καμπίνα τριών δωματίων στο A380, γνωστή ως «The Residence», που διαθέτει ξεχωριστό σαλόνι, μπάνιο και υπνοδωμάτιο με διπλό κρεβάτι.