Η Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, θα είναι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά υπερήφανος Χορηγός της κυπριακής μαθητικής ομάδας «Six & Plus», η οποία συμμετέχει στον παγκύπριο μαθητικό διαγωνισμό «Cyprus F1 in Schools 2014». Πρόκειται για μια εξαμελή ομάδα μαθητών από το Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λάρνακας, που θα επιδιώξει την κατασκευή ενός πρότυπου αεροδυναμικού αυτοκινήτου φιλοδοξώντας να λάβει και πάλι την πρόκριση για τη συμμετοχή στον παγκόσμιο «F1 in Schools 2014» που θα πραγματοποιηθεί φέτος στο Άμπου Ντάμπι.

Η «Six & Plus» που συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στο διαγωνισμό, διακρίθηκε πέρσι σε εθνικό επίπεδο και ταξιδέψε με την Etihad Airways στο Τέξας των Η.Π.Α όπου εκπροσώπησε επάξια την Κύπρο στον παγκόσμιο τελικό F1 in Schools, κατακτώντας την 13η θέση στους αγώνες αμαξιού και 27η θέση στην τελική κατάταξη.

Η ομάδα «Six & Plus», αποτελείτε από τους: Αντρέα Κουμενή (Αρχηγό Ομάδας / Μελετητή και Κατασκευαστή Μηχανικό), Γιώργο Κωνσταντίνου (Μελετητή και Σχεδιαστή Μηχανικό), Μίρα Σκάρου (Υπεύθυνη Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας), Βασίλη Μαυραγάνη (σχεδιαστή Γραφικών), Μαρίνα Λουκά (Υπεύθυνη χορηγιών / Οικονομική διαχειρίστρια), Σοφία Τσιλίδη (Υπεύθυνη Χορηγιών), και τον κ. Κωνσταντίνο Λεκάκη (Υπεύθυνο Καθηγητή, καθηγητή τεχνολογίας, μηχανολόγος μηχανικός).

Tο F1 in Schools είναι ένας εκπαιδευτικός διαγωνισμός τεχνολογίας, ο οποίος ξεκίνησε το 2000 στο Ηνωμένο Βασίλειο και σήμερα υλοποιείται σε περισσότερες από 30 χώρες, παγκοσμίως. Στους αγώνες συμμετέχουν περίπου 17.000 μαθητές ηλικίας 9 έως 19 ετών. Tο F1 in Schools οδηγεί τους μαθητές, με έναν ιδιαίτερα ευχάριστο και ελκυστικό σε αυτούς τρόπο, στην εμπειρική – βιωματική απόκτηση βασικών γνώσεων πάνω στα γνωστικά αντικείμενα των Φυσικών Επιστημών, Νέων Τεχνολογιών, Μηχανικής και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών (STEM Education). Επίσης, οδηγεί τους μαθητές στην ανάπτυξη προσωπικών, κοινωνικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων. Το F1 in Schools περιλαμβάνει το σχεδιασμό και κατασκευή από τους μαθητές ενός αεροδυναμικού αυτοκινήτου μινιατούρα από ξύλο balsa. Τα αυτοκίνητα μινιατούρες κινούνται με φυσίγγια CO2 και ταχύτητα περίπου 60-70 χλμ/ώρα πάνω σε μία ευθύγραμμη αγωνιστική πίστα μήκους 20 μέτρων, στην οποία είναι συνδεμένα μ’ ένα λεπτό νήμα. Με χρήση αισθητήρων και Η/Υ μετρούνται οι χρόνοι από τη στιγμή εκκίνησης των αυτοκινήτων μέχρι να περάσουν τη γραμμή τερματισμού της πίστας, καθώς και οι χρόνοι αντίδρασης των μαθητών στην εκκίνηση.