Η Noble Energy ανακοίνωσε σήμερα ότι -σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Περβολιών και τη CYMEPA (Cyprus Marine Environment Protection Association)- υιοθέτησε 400 μέτρα της παραλίας «Φάρος», που βρίσκεται στα Περβόλια, στη Λάρνακα.

Ένα τμήμα της παραλίας αποτελεί προστατευόμενη ζώνη που ανήκει στο δίκτυο Natura 2000, και φιλοξενεί απειλούμενα είδη θαλάσσιας ζωής. Ένα δεύτερο τμήμα είναι μια ήσυχη περιοχή λουομένων που ενισχύθηκε με υποδομές δημόσιας παραλίας.

Η υιοθεσία της παραλίας συνδυάστηκε με καθαρισμό από περίπου 20 μέλη του προσωπικού της Noble Energy που μάζεψαν σκουπίδια από την παραλία και το βυθό. Σε όλη την έκταση της υιοθετημένης παραλίας, η Noble Energy εγκατέστησε ξύλινους καλάθους και παγκάκια, καθώς και ενημερωτικές πινακίδες που καλούν το κοινό να διατηρεί την παραλία καθαρή. Οι εργαζόμενοι επίσης δεσμεύτηκαν να διατηρήσουν καθαρή την παραλία με εκδηλώσεις καθαρισμού καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

«Ο εταιρικός σκοπός της Noble Energy – energizing the world, bettering people’s lives – περικλείει τον στόχο της εταιρείας να παρέχει ενέργεια με ασφάλεια και υπευθυνότητα, επιδρώντας θετικά στις ζωές όλων των ενδιαφερόμενων μερών» δήλωσε ο John Tomich, Country Manager της Noble Energy στην Κύπρο. «Οι όμορφες παραλίες είναι σημαντικό στοιχείο του τρόπου ζωής στην Κύπρο και είμαστε ενθουσιασμένοι που συμβάλλουμε στη διατήρηση αυτού του τρόπου ζωής με την υιοθεσία της παραλίας».

«Εκ μέρους ολόκληρης της κοινότητας θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Noble Energy και τη CYMEPA για τη συμβολή τους στην αναβάθμιση της παραλίας αυτής», ανέφερε ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου, Κλεόβουλος Κωνσταντίνου. «Μπορείτε να νιώθετε την παραλία αυτή δική σας, όπως τη νιώθουμε εμείς οι ντόπιοι. Τέτοιες ενέργειες τιμούν τη Noble Energy και δείχνουν έμπρακτα το γνήσιο ενδιαφέρον της εταιρείας για την Κύπρο και τις ομορφιές της».

Ο Μιχάλης Ιερείδης, Γενικός Γραμματέας της CYMEPA, ευχαρίστησε τη Noble Energy «για την ευγενική της προσφορά που έχει ήδη εκτιμηθεί από τους επισκέπτες οι οποίοι ευχαριστούν το Κοινοτικό Συμβούλιο για τους καλάθους και τα παγκάκια».

Η Noble Energy σκοπεύει να συνεχίσει να πραγματοποιεί ενέργειες που ενισχύουν την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της θαλάσσιας ζωής στην Κύπρο.

Για περισσότερες πληροφορίες για την κοινωνική προσφορά της Noble Energy, μπορείτε να ανατρέξετε στο Sustainability Report που είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα www.nobleenergyinc.com.