Η Qatar Airways πραγματοποίησε σήμερα την πρώτη της πτήση στο Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας, το οποίο έγινε και επίσημα ο 138ος προορισμός του πεντάστερου αερομεταφορέα από την Ντόχα.

Η εναρκτήρια πτήση σηματοδοτεί την έναρξη του δρομολογίου προς τη Λάρνακα που θα πραγματοποιείται τέσσερις φορές την εβδομάδα με Airbus A320, με 12 θέσεις επιβατών στη Διακεκριμένη Θέση και 132 στην Οικονομική.

Η εναρκτήρια πτήση, στην οποία ταξίδεψαν στελέχη της Qatar Airways καθώς και εμπορικοί επιβάτες, καλωσορίστηκε με την παραδοσιακή υδάτινη αψίδα, ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hermes Airports, κ. Wes Porter, ηγήθηκε της επιτροπής υποδοχής.

Ο Chief Commercial Officer της Qatar Airways κ. Marwan Koleilat, δήλωσε: «Η Κύπρος είναι ένας φανταστικός προορισμός και η Qatar Airways είναι ενθουσιασμένη που παρέχει αυτό το νέο προγραμματισμένο δρομολόγιο προς τη Λάρνακα. Στην Qatar Airways προσπαθούμε να παρέχουμε στους επιβάτες μας ένα ισχυρό διεθνές δίκτυο επαγγελματικών και τουριστικών προορισμών, και η πόλη της Λάρνακας αποτελεί μια ευπρόσδεκτη προσθήκη στον εκτεταμένο χάρτη διαδρομών μας. Οι προγραμματισμένες πτήσεις μεταξύ Κύπρου και Κατάρ ήταν στα πλάνα μας εδώ και αρκετό καιρό και πιστεύουμε πως οι επιβάτες μας θα εκτιμήσουν τις υπηρεσίες πέντε αστέρων που προσφέρουμε, καθώς και το ενισχυμένο δίκτυο πτήσεων σε περισσότερους από 135 προορισμούς σε όλο τον κόσμο.»

Το νέο δρομολόγιο αναμένεται να γίνει μία δημοφιλής επιλογή τόσο για επαγγελματικά ταξίδια όσο και για ταξίδια αναψυχής επεκτείνοντας τις διμερείς σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Κατάρ. Η έναρξη των πτήσεων ενδυναμώνει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών καθώς ανοίγει νέες ευκαιρίες για αμοιβαία οφέλη, προωθώντας και διευρύνοντας οικονομικές και εμπορικές σχέσεις.

Σε δηλώσεις του για την εναρκτήρια πτήση της Qatar Airways στη Λάρνακα, ο Ανώτατος Εκτελεστικός Σύμβουλος της Hermes Airports, κ. Wes Porter, δήλωσε: «Η άφιξη της Qatar Airways στη Λάρνακα αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο όχι μόνο για την Hermes Airports, αλλά και για την Κυπριακή Δημοκρατία. Αυτό το νέο δρομολόγιο θα προωθήσει και θα στηρίξει την τουριστική ανάπτυξη ανάμεσα στην Κύπρο και το Κατάρ, ενώ ταυτόχρονα θα βελτιώσει την συνδεσιμότητα Κύπρου-Ανατολής. Παράλληλα, αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για την Qatar Airways να αποκτήσει πρόσβαση στην Ευρώπη μέσω της Κύπρου. Η έναρξη των πτήσεων επιβεβαιώνει την εξαιρετική συνεργασία Κύπρου-Κατάρ και προσμένουμε ότι θα δούμε περαιτέρω ανάπτυξη στις επιχειρηματικές μας σχέσεις».

Η Qatar Airways, αξιοποιώντας το δίκτυο συμμαχίας της, πρόσφατα εφάρμοσε συμφωνία πτήσεων κοινού κωδικού (code sharing) με την Cathay Pacific, επίσης μέλος της οneworld. Μέσω της συμφωνίας αυτής, προσφέρονται επιπλέον οφέλη σε επιβάτες που ήδη στη διάθεσή τους δυνατότητα πρόσβασης στο lounge, αυξημένη συνδεσιμότητα και πάνω από 14,000 καθημερινές αναχωρήσεις.

Το δρομολόγιο Ντόχα – Λάρνακα, θα πραγματοποιείται τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο και Κυριακή, σύμφωνα με το πιο κάτω πρόγραμμα:

– Αναχώρηση από τη Ντόχα QR265 στις 08:10πμ, άφιξη στη Λάρνακα στις 12:00μμ
– Αναχώρηση από τη Λάρνακα QR266 στις 14:10, άφιξη στη Nτόχα στις 17:45