Με σύνθημα «Κάνε ΚΛΙΚ… προστάτευσε τον εαυτό σου και τους συνεπιβάτες σου!» η Κυπριακή εταιρεία πετρελαιοειδών STAROIL, στο πλαίσιο των ενεργειών της εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης, έχει λανσάρει την εκστρατεία «Κάνε ΚΛΙΚ», με στόχο την ευαισθητοποίηση των οδηγών και μοτοσικλετιστών, για την αναγκαιότητα χρήσης ζώνης ασφαλείας και κράνους, κατά τις μετακινήσεις τους! Με απλά, αλλά στοχευμένα μηνύματα και ενέργειες, η εκστρατεία «Κάνε ΚΛΙΚ», επιδιώκει να αφυπνίσει, αλλά και να εκπαιδεύσει περαιτέρω την κυπριακή κοινωνία, για τη σημαντικότητα της χρήσης των προστατευτικών μέσων που έχουν στη διάθεσή τους.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, η χρήση ζώνης ασφαλείας μειώνει την πιθανότητα σοβαρού τραυματισμού κατά 60% και κατά 50%, ενώ παράλληλα η σωστή χρήση κράνους μπορεί να μειώσει την πιθανότητα θανάτου μέχρι και 80%.

Η εκστρατεία «Κάνε ΚΛΙΚ», υλοποιείται σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας της Αστυνομίας, και στα πλαίσια της θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικά σεμινάρια από ειδικούς, τόσο για τη χρήση ζώνης ασφαλείας και κράνους, όσο και γενικότερα για την ασφαλή οδήγηση, σε κοινότητες όπου η STAROIL διατηρεί πρατήρια. Παράλληλα, στις ενέργειες της εκστρατείας περιλαμβάνεται η διανομή ενημερωτικού υλικού σε όλα τα πρατήρια της εταιρείας, παγκύπρια, αλλά και μέσω της σελίδας «Staroil Cyprus» στο facebook.

Αναφερόμενος στην εκστρατεία «Κάνε ΚΛΙΚ», ο Διευθύνων Σύμβουλος της STAROIL κ. Γιώργος Πέτρου δήλωσε: «Η STAROIL ως εταιρεία πετρελαιοειδών έρχεται σε άμεση επαφή με χιλιάδες οδηγούς, και είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη σε ό,τι αφορά την οδική ασφάλεια. Επιλέξαμε να λανσάρουμε αυτή την εκστρατεία, θέλοντας να μεταδώσουμε με απλά μηνύματα και συγκεκριμένα στοιχεία ότι με ένα απλό ΚΛΙΚ μπορούμε να προστατεύσουμε τον εαυτό μας, αλλά και τους συνεπιβάτες μας. Είτε σε μικρές, είτε σε μεγάλες αποστάσεις, η χρήση των προστατευτικών μέσων που όλοι διαθέτουμε είναι αναγκαία για την ασφάλειά μας».

Πληροφορίες για τα σεμινάρια που θα γίνουν σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας της Αστυνομίας θα αναρτηθούν στη σελίδα της Staroil στο Facebook https://www.facebook.com/StaroilCyprus