Μια από τις σημαντικότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο ξενοδοχειακός κλάδος στην Κύπρο είναι η εξοικονόμηση ενέργειας που συνεπάγεται με την μείωση των λειτουργικών τους εξόδων. Ολοένα και περισσότερες ξενοδοχειακές μονάδες στην Κύπρο προχωρούν στην εγκατάσταση του συστήματος Powerstar® που αποτελεί λύση στο σημαντικό αυτό ζήτημα.

Το ξενοδοχείο Cleopatra, στην καρδιά της Λευκωσίας, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής του ευθύνης, επιδιώκοντας την προστασία του περιβάλλοντος έχει προβεί στην εγκατάσταση του συστήματος Powerstar® 200kV που κατασκευάζει η εταιρεία EMSc με σκοπό τη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, χωρίς οποιαδήποτε έκπτωση στις υπηρεσίες που προσφέρει.

Τα αποτελέσματα μετά την εγκατάσταση του συστήματος ήταν ιδιαιτέρως ικανοποιητικά, καθώς σημειώθηκε δραστική μείωση στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας κατά 10,29%, ποσοστό που αντιστοιχεί ετησίως σε 55391 kWh και 57,2 τόνους διοξειδίου άνθρακα.

Σε δηλώσεις του ο διευθυντής ανάπτυξης εργασιών της EMSc (Cyprus) Ltd, κ. Κυριάκος Μιχαήλ, ανέφερε: «Το σύστημα Powerstar® έχει αποδειχθεί η ιδανική λύση για τις ξενοδοχειακές μονάδες. Ακόμα ένα μεγάλο ξενοδοχείο, το Cleopatra, έχει δείξει την εμπιστοσύνη του στο σύστημα με αποτέλεσμα να επιτύχει μείωση στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, των λειτουργικών εξόδων και των επιπτώσεων στο περιβάλλον. Το Powerstar® είναι ένας ειδικά κατασκευασμένος μετασχηματιστής τριπλής περιέλιξης, χαμηλής τάσης, που έχει την ικανότητα να σταθεροποιεί αλλά και να μειώνει την τάση του ηλεκτρικού ρεύματος με βάση τις απαιτήσεις κάθε εγκατάστασης χωρίς συμβιβασμούς στη λειτουργία και τις συσκευές του χώρου που έχει εγκατασταθεί.»

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Powerstar® και τις λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας Star που προσφέρει η ΕΜSc, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 22423142, στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο infocyprus@ems-uk.org ή μέσω της ιστοσελίδας www.powerstar.com.cy .