Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου έχει υιοθετήσει νέες τεχνολογίες και μεθόδους μάθησης, ώστε οι σπουδαστές του να μπορούν να έχουν τον παραγωγικό χρόνο που θα τους εξοπλίσει την επιτυχή σταδιοδρομία και εκπλήρωση των στόχων τους. Η μέριμνα για την προστασία του περιβάλλοντος σε συνδυασμό με την προσπάθεια μείωσης των λειτουργικών εξόδων οδήγησε το Πανεπιστήμιο στην εγκατάσταση του συστήματος Powerstar®, την ιδανική λύση για τη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Η ομάδα της EMSc (Cyprus) Ltd, αφού μελέτησε τους χώρους του Πανεπιστημίου και κατέγραψε τον εξοπλισμό του, ετοίμασε την τεχνο-οικονομική μελέτη, με ελάχιστη εγγυημένη εξοικονόμηση 8%. Ωστόσο, μετά την εγκατάσταση του συστήματος επιτεύχθηκε περαιτέρω μείωση στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, που ανήλθε στο 16,57%, ποσοστό που μειώνει την περίοδο αποπληρωμής του συστήματος κάτω από 18 μήνες. Παράλληλα, αναμένεται ότι το Πανεπιστήμιο Νεάπολις θα εξοικονομήσει πέραν των 97 τόνων διοξειδίου του άνθρακα.

Σε δηλώσεις του ο Διευθυντής Ανάπτυξης Εργασιών της EMSc (Cyprus) Ltd, κ. Κυριάκος Μιχαήλ, ανέφερε: «Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς που ακόμα ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα έχει εμπιστευτεί το σύστημα Powerstar® για τη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και συνάμα των λειτουργικών εξόδων και των επιπτώσεων στο περιβάλλον. Το Powerstar® ως τεχνολογία βελτιστοποίησης της τάσης, θεωρείται βασική προτεραιότητα για τις επιχειρήσεις και οργανισμούς με σοβαρά και σύντομα οφέλη ως προς τις αποδόσεις της.»

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Powerstar® και τις λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας Star που προσφέρει η ΕΜSc(Cyprus) Ltd, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 22423142, στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο cyprus@powerstar.com ή μέσω της ιστοσελίδας www.powerstar.com.