Με στόχο τη διάκριση στο Μεγάλο Τελικό του παγκόσμιου μαθητικού διαγωνισμού «F1 in Schools 2014 World Challenge», που θα πραγματοποιηθεί φέτος στο Άμπου Ντάμπι, αναχωρεί τις επόμενες ημέρες η κυπριακή ομάδα «Six&Plus», από το Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λάρνακας, η οποία κατέλαβε την πρώτη θέση στον εθνικό διαγωνισμό «Cyprus F1 in Schools 2014», με την κατασκευή ενός πρότυπου αεροδυναμικού αυτοκινήτου μινιατούρα.

Η Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων είναι ο Επίσημος Χορηγός της κυπριακής μαθητικής ομάδας, με τα φτερά της οποίας η πενταμελής ομάδα με τη συνοδεία του υπεύθυνου Καθηγητή, θα πετάξουν προς το Άμπου Ντάμπι, επιδιώκοντας τη διάκριση στον Παγκόσμιο Τελικό που θα διεξαχθεί στις 16-19 Νοεμβρίου.

Η ομάδα «Six&Plus» αποτελείται από τους: Αντρέα Κουμενή (Αρχηγό Ομάδας / Κατασκευαστή – Ερευνητή μηχανικό), Γιώργο Κωνσταντίνου (Σχεδιαστή – Ερευνητή μηχανικό), Μίρα Σκάρου (Υπεύθυνη Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας), Βασίλη Μαυραγάνη (σχεδιαστή Γραφικών), Μαρίνα Λουκά (Υπεύθυνη χορηγιών / Οικονομική διαχειρίστρια), Σοφία Τσιλίδη (Υπεύθυνη Χορηγιών), και τον κ. Κωνσταντίνο Λεκάκη (Υπεύθυνο Καθηγητή, καθηγητή τεχνολογίας, μηχανολόγο μηχανικό).

Ο διαγωνισμός «F1 in Schools 2014» είναι παγκόσμιας εμβέλειας και σε αυτόν συμμετέχουν πάνω από 17.000 μαθητές από σχολεία από περισσότερες από 40 χώρες. Από τους μαθητές ζητείται να σχεδιάσουν ένα αεροδυναμικό αυτοκίνητο μινιατούρα που να κινείται με φιάλες CO2.
Ο κ. Abdelrahman Al Suwaidi, Γενικός Διευθυντής της Etihad Airways στην Κύπρο, δήλωσε: «Είναι μεγάλη μας χαρά που στηρίζουμε για δεύτερη συνεχή χρονιά την κυπριακή μαθητική ομάδα Six&Plus και ευελπιστούμε πως θα πετύχουν τους στόχους τους στο μεγάλο τελικό, που φέτος φιλοξενείτε στο σπίτι της Etihad Airways, το Άμπου Ντάμπι»