Με ένα αξέχαστο εκπαιδευτικό ταξίδι για τους μικρούς νικητές ολοκληρώθηκε και φέτος ο οικολογικός διαγωνισμός της ΚΕΑΝΙΤΑ στα δημοτικά σχολεία. Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια σε συνεργασία με την εταιρεία TetraPak και το Υπουργείο Παιδείας, στα πλαίσια του προγράμματος «Η ΚΕΑΝΙΤΑ Σκέφτεται Πράσινα», που σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση των παιδιών για το περιβάλλον και τα δάση, μέσα από διαδραστικές, διασκεδαστικές δραστηριότητες.

Οι τέσσερεις μικροί νικητές, μαζί με τους συνοδούς τους, ταξίδεψαν στο Μάλμο της Σουηδίας, όπου είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το εργοστάσιο της TetraPak και να γνωρίσουν από κοντά τον κύκλο της ζωής του χαρτιού και τις βασικές αρχές του FCS – Forest Stewart Council και της υπεύθυνης δασοκομίας. Το πρόγραμμα του τετραήμερου ταξιδιού περιλάμβανε και άλλες ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, όπως επίσκεψη σε διάφορα μουσεία σε Σουηδία και Δανία και στο ενυδρείο της Κοπεγχάγης. Την τελευταία μέρα, η αποστολή της ΚΕΑΝΙΤΑ έδωσε μια άκρως ψυχαγωγική διάσταση στο ταξίδι με ολοήμερη επίσκεψη στα Tivoli Gardens στην Κοπεγχάγη της Δανίας.

Η αρχηγός της αποστολής και Brand Manager της ΚΕΑΝΙΤΑ, Μαρία Οδυσσέως, δήλωσε: «Είναι μεγάλη η ικανοποίησή μας όταν βλέπουμε τον ενθουσιασμό των παιδιών και το ενδιαφέρον που δείχνουν κατά τη διάρκεια αυτού του εκπαιδευτικού ταξιδιού. Οι τέσσερεις νικητές παρακολουθούσαν με μεγάλη προσήλωση τις διαδικασίες στο εργοστάσιο της TetraPak απορροφώντας σαν σφουγγάρι όλες τις πληροφορίες που τους δόθηκαν. Η ΚΕΑΝ τρέφει μια μεγάλη αγάπη για τα παιδιά και προσπαθεί συνεχώς να βρίσκεται κοντά τους προσφέροντάς τους γνώση συνοδευμένη πάντοτε με δημιουργικότητα και διασκέδαση».

Φέτος ο διαγωνισμός είχε τίτλο «Δέντρο μου Δεντράκι μου, Όμορφο Ημερολογιάκι μου» και περιλάμβανε παρακολούθηση σύντομης εκπαιδευτικής ταινίας για τον κύκλο ζωής της χάρτινης συσκευασίας και συμμετοχή σε διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα «Η ζωή ενός δέντρου μέσα από τις τέσσερεις εποχές του χρόνου». Οι ζωγραφιές που επιλέγηκαν θα εκτυπωθούν σε ημερολόγιο για το 2016.