Στην εγκατάσταση του καινοτόμου συστήματος εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας Powerstar® που κατασκευάζει η εταιρεία EMSc στις υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ Λεμεσού και ΑΛΦΑΜΕΓΑ Πάφου προχώρησε η Χ.Α. Παπαέλληνας Εμπορική Λτδ, μετά την καταγραφή θετικών αποτελεσμάτων από την πιλοτική εγκατάσταση του συστήματος στην υπεραγορά ΑΛΦΑΜΕΓΑ Ακρόπολης. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πρώτης εγκατάστασης του Powerstar® σε υπεραγορά της εταιρείας Χ.Α. Παπαέλληνας Εμπορική, καταγράφηκε εξοικονόμηση στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, σε ποσοστό της τάξης του 12,5%, έχοντας παράλληλα πετύχει περιορισμό των λειτουργικών εξόδων αλλά και μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2) πέραν από 100 τόνους ετησίως.

Η κατασκευάστρια εταιρεία EMSc, παρέχει μέσω του συστήματος Powerstar® λύσεις και ενισχύει τις προσπάθειες μεγάλων κυπριακών οργανισμών για εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας. Πέραν των υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ και άλλοι οργανισμοί του κλάδου όπως οι υπεραγορές Carrefour, Μετρό, Παπαντωνίου, Olympic έχουν επίσης προχωρήσει στην εγκατάσταση του καινοτόμου συστήματος Powerstar®, απολαμβάνοντας ήδη την καταγραφή δραστικής μείωσης της ηλεκτρικής ενέργειας, με την εξοικονόμηση να φθάνει μέχρι και το 15% σε kWh και μέχρι 20% μείωση στη μέγιστη ζήτηση.

Σε δηλώσεις του ο διευθυντής ανάπτυξης εργασιών της EMSc (Cyprus) Ltd, κ. Κυριάκος Μιχαήλ, ανέφερε: «Για όφελος τους, οι υπεραγορές αναζητούν συνεχώς αξιόπιστες και δοκιμασμένες τεχνολογίες που να επαληθεύουν μέσω διαδικασίας το εγγυημένο ποσοστό εξοικονόμησης και κατ’ επέκταση τη μείωση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας. Πέραν αυτού, είναι σημαντικό οποιαδήποτε τεχνολογία εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας εφαρμοστεί να  παρέχει προστασία στη λειτουργικότητα του εξοπλισμού της εγκατάστασης, καθώς επίσης να συμπεριλαμβάνει σύστημα παρακολούθησης και πιστοποιητικά ελέγχου που να επιβεβαιώνουν χωρίς συμβιβασμούς την ασφάλεια. Το Powerstar® αποτελεί υψηλής προτεραιότητας και  ιδανική λύση για τις στρατηγικές εξοικονόμησης που επιβάλλουν οι σημερινές οικονομικές συγκυρίες».

Το Powerstar® είναι ένα μοναδικό σύστημα που ρυθμίζει με ακρίβεια την τάση του ρεύματος, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση της κατανάλωσης. Η μεγάλη μείωση στην κατανάλωση που έρχεται με την εγκατάσταση του Powerstar® βασίζεται στο ότι οι ηλεκτροπαραγωγικοί σταθμοί προσφέρουν ηλεκτρική ενέργεια σε ψηλότερη τάση για κατανάλωση στις παροχές μας από ό,τι συνιστάται από τις κατασκευάστριες εταιρείες ή και γενικά από ό,τι χρειαζόμαστε. Κατά συνέπεια η υπερβολική τάση που διατίθεται προκαλεί και αύξηση στην κατανάλωση, με αποτέλεσμα ψηλότερους λογαριασμούς ρεύματος και αύξηση στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Ρυθμίζοντας την τάση που παρέχεται εξαλείφονται οι αρμονικές διαταραχές αυξάνοντας έτσι το χρόνο ζωής του ηλεκτρικού / ηλεκτρονικού εξοπλισμού και μειώνοντας το κόστος συντήρησής του.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Powerstar® και τις λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας Star που προσφέρει η ΕΜSc, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 22423142 ή στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο infocyprus@ems-uk.org  ή μέσω της ιστοσελίδας www.powerstar.com.cy.