Ο Δήμος Λεμεσού συνεχίζει την επιτυχημένη συνεργασία του με την ΕΜSc αφού μετά την εγκατάσταση του καινοτόμου συστήματος εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας Powerstar® στο Δημοτικό Μέγαρο, προχώρησε σε συνεργασία με την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου επίσης στην εγκατάσταση του συστήματος LightStar® σε υποσταθμό του Δήμου, για εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας στον οδικό φωτισμό. 

Το LightStar® είναι ένας ειδικά κατασκευασμένος μετασχηματιστής που βελτιστοποιεί τη τάση του ηλεκτρικού ρεύματος σε οποιοδήποτε δίκτυο φωτισμού. Για περισσότερα από 10 χρόνια, το LightStar® αποτελεί αξιόπιστη λύση για εξοικονόμηση ενέργειας έως και 55% σε kWh. Επαληθεύοντας την πολύχρονη εμπειρία και αξιοπιστία που προσφέρει το σύστημα LightStar®, σε μετρήσεις που έγιναν από την ΑΗΚ (εκ μέρους του Δήμου Λεμεσού) για τους μήνες Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2012, η εξοικονόμηση σε ηλεκτρισμό στον εν λόγω δίκτυο του Δήμου Λεμεσού, ανήλθε στο 33% σε kWh.

Τo σύστημα LightStar® έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί με απόλυτη επιτυχία στους μεγαλύτερους οργανισμούς της Ευρώπης. Το εν λόγω σύστημα λειτουργεί προσφέροντας σημαντική μείωση αρμονικών διαταραχών (Harmonic Distortions), προστατεύει την εγκατάστασή από τις απότομες αυξομειώσεις (υπέρτασης) και μειώνει τη φθορά των λαμπτήρων, με αποτέλεσμα να ελαχιστοποιεί την πρόωρη φθορά τους και να μειώνει το κόστος συντήρησης τους. Είναι επίσης σημαντικό ότι το LightStar® δεν επηρεάζει την ποιότητα του φωτισμού επομένως δεν θέτει σε κίνδυνο την οδική ασφάλεια των οχημάτων και των πεζών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Lightstar® και τις λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας Star που προσφέρει η ΕΜSc, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 22423142, στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο infocyprus@ems-uk.org ή μέσω της ιστοσελίδας www.powerstar.com.cy.