Το Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας του με τον τέως Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Πέτρο Αρτέμη. Με την πολυετή και πλούσια εμπειρία του ο κ. Αρτέμης εμπλουτίζει το δυναμικό του Νεάπολις. Όπως είναι γνωστό το Πανεπιστήμιο Νεάπολις προσφέρει Πτυχίο στη Νομική με ελληνική και κυπριακή κατεύθυνση και Μεταπτυχιακά στην Ευρωπαϊκή Διακυβέρνηση και στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

Ο Πέτρος Αρτέμης μετά τη συμπλήρωση της μέσης εκπαίδευσής του, σπούδασε νομικά στην Αγγλία. Έχοντας συμπληρώσει τη στρατιωτική του θητεία, άσκησε το επάγγελμα του δικηγόρου για τρία χρόνια στη Λευκωσία και το 1972 διορίστηκε Επαρχιακός Δικαστής. Το 1988 έγινε Πρόεδρος του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας και το 1991 διορίστηκε Δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Τον Σεπτέμβριο του 2008 διορίστηκε Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, όπου και αφυπηρέτησε τον Ιούνιο του 2013.

Έχει κάμει διαλέξεις σε Κυπρίους και Άγγλους δικηγόρους σε διάφορα θέματα του Κυπριακού Δικαίου και ήταν εξεταστής του Νομικού Συμβουλίου για μερικά χρόνια. Πολλές από τις διαλέξεις του έχουν δημοσιευθεί. Έχει συγγράψει με συνάδελφό του τα βιβλία «Υποθέσεις Οδικής Αμέλειας» (1996) και «Αστικά Αδικήματα» (2003) και ο ίδιος είναι συγγραφέας του βιβλίου «Προνομιακά Εντάλματα» (2004).