Ο όμιλος Azadea ανακοίνωσε ότι έχει εξαγοράσει τα δικαιώματα δικαιόχρησης (franchise) της Gap στην Κύπρο και προγραμματίζει να ανοίξει ένα νέο κατάστημα Gap στο My Mall στη Λεμεσό μέσα στο 2013.

Ο όμιλος Azadea κατέληξε σε συμφωνία δικαιόχρησης με την Gap το 2012 και άνοιξε τα πρώτα καταστήματα στον Λίβανο τον Αύγουστο του ίδιου έτους. Τον περασμένο μήνα, ο όμιλος Azadea κατέληξε σε νέα συμφωνία δικαιόχρησης με την Gap για την Κύπρο. Με αυτή τη διεύρυνση του λιανικού χαρτοφυλακίου της Azadea, οι λιανικές δραστηριότητες του Ομίλου θα ξεπεράσουν τα 500 καταστήματα στις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται με brands όπως τα Zara, Bershka, Massimo Dutti και Gap.

Αυτή η κίνηση αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Azadea να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο των brand της και να αναπτύξει λιανικές δραστηριότητες από την Κύπρο μέχρι τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Η επέκταση του χαρτοφυλακίου των brands του ομίλου, με τη συμπερίληψη σε αυτό των καταστημάτων της Gap στην Κύπρο, επιτρέπει στην Azadea να αυξήσει την παρουσία της ενδυναμώνοντας ταυτόχρονα περαιτέρω την καλά εδραιωμένη λιανική της βάση ώστε να πετύχει εύκολα μεγαλύτερες οικονομίες κλίμακας.

Σχολιάζοντας τη συμφωνία, ο κ. Said G. Daher, Πρώτος Εκτελεστικός Διευθυντής του Ομίλου Azadea, δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι για τη συνεργασία μας με την Gap Inc. για τη λειτουργία του καταστήματος Gap στην Κύπρο. Πιστεύουμε πολύ σ’ αυτό το παγκόσμιο brand και αναμένουμε πως υπάρχουν πολλές δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης και αποδοτικότητας σ’ αυτή την αγορά, αλλά και πέραν αυτής, που δεν έχουν αξιοποιηθεί πλήρως. Ανυπομονούμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας στην Κύπρο μια εξαιρετική αγοραστική εμπειρία».

Το υφιστάμενο κατάστημα της Gap στην Οδό Ανεξαρτησίας στη Λεμεσό έχει κλείσει και το νέο κατάστημα στο My Mall στη Λεμεσό αναμένεται να ανοίξει τον Νοέμβριο του 2013.

____________________________________________________________________________________

Σχετικά με τον Όμιλο Azadea: Ο Όμιλος Azadea είναι μια κορυφαία εταιρεία λιανικού εμπορίου στον τομέα της μόδας και του lifestyle που κατέχει και λειτουργεί τα δικαιώματα δικαιόχρησης πέραν των 50 brands στη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική, την Ασία και την Ευρώπη. Από την ίδρυση του, το 1978, ο Όμιλος έχει αναπτύξει μια σημαντική αλυσίδα από καταστήματα που αντιπροσωπεύουν μεγάλα ονόματα στους τομείς της μόδας και των αξεσουάρ, των τροφίμων και ποτών, της επίπλωσης κατοικιών, των αθλητικών ειδών και των πολυμέσων. Με πέραν των 9,000 εργοδοτούμενων, η εταιρεία διαχειρίζεται με την σταθερή υποδομή της πέραν των 500 καταστημάτων σε 15 χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Αλγερίας, του Μπαχρέιν, της Κύπρου, της Αιγύπτου, του Ιράκ, της Ιορδανίας, του Καζακστάν, της Σαουδικής Αραβίας, του Λιβάνου, του Ομάν, του Πακιστάν, του Κατάρ, της Τουρκίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.azadea.com