Η Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, θα ξεκινήσει πτήσεις κοινού κωδικού προς το Χόνγκ Κόνγκ από τις 24 Μαρτίου 2013, και η διάθεση εισιτηρίων για το εν λόγω δρομολόγιο έχει ήδη αρχίσει. Οι τρεις εβδομαδιαίες πτήσεις μεταξύ Άμπου Ντάμπι και Χόνγκ Κόνγκ θα πραγματοποιούνται από το μετοχικό συνεργάτη πτήσεων κοινού κωδικού, την Air Seychelles.

Οι νέες συμπληρωματικές πτήσεις ενισχύουν την επέκταση της Etihad Airways στην ηπειρωτική Κίνα ακολουθώντας την έναρξη της πρώτης πτήσης στο Πεκίνο τον Μάρτιο του 2008 μέχρι και τις πιο πρόσφατες στο Τσενγκτού το Δεκέμβριο του 2011 και στη Σαγκάη τον Μάιο του 2012.

Ο James Hogan, Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Etihad Airways, δήλωσε: «Η ταχέως αναπτυσσόμενη οικονομία του Χόνγκ Κόνγκ και η ακμάζουσα μεσαία τάξη έχουν φέρει ιδιαιτέρως σημαντική αύξηση στον αριθμό των επιβατών τα τελευταία χρόνια. Το νέο δρομολόγιο συνδέει δύο από τα κορυφαία διεθνή οικονομικά και τουριστικά κέντρα, μία κίνηση που πιστεύουμε πως θα τονώσει την ανάπτυξη του εμπορίου και των συναλλαγών μεταξύ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Κίνας, που αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο εμπορικό συνεργάτη των ΗΑΕ».

«Το πρόγραμμα πτήσεων θα προσφέρει στους επιβάτες από το Χονγκ Κονγκ αδιάλειπτη συνδεσιμότητα μέσω του κόμβου της Etihad Airways στο Άμπου Ντάμπι, προς βασικούς προορισμούς στις χώρες του Αραβικού Κόλπου και ευρωπαϊκούς προορισμούς όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ιρλανδία», κατέληξε ο κ. Hogan.

Επισημαίνεται πως και η Etihad Cargo, τμήμα της Etihad Airways, θα λειτουργεί τρεις φορές την εβδομάδα από τη βάση της αεροπορικής εταιρείας, το Διεθνές Αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι, προς το Χονγκ Κονγκ.

Η Etihad Airways πραγματοποιεί πτήσεις σε περισσότερους από 85 προορισμούς στη Μέση Ανατολή, στην Ευρώπη, στη Νότιο Αμερική, στην Αφρική, στην Ασία και στη Αυστραλασία. Ο στόλος της Etihad αποτελείτε από 70 αεροσκάφη τύπου Airbus και Boeing aircraft, ενώ ακόμη 90 αεροσκάφη έχουν παραγγελθεί μεταξύ των οποίων 10 Airbus A380. Η Etihad Airways κατέχει ποσοστό στις αεροπορικές εταιρείες airberlin, Air Seychelles, Virgin Australia και Aer Lingus.

Οι πτήσεις της Etihad Airways από και προς την Κύπρο, πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή. Για δρομολόγια και κρατήσεις επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.etihad.com/cy ή οποιοδήποτε ταξιδιωτικό πράκτορα.