Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου, ο κατ’ εξοχήν φορέας τουρισμού της Επαρχίας Πάφου, σε ανακοίνωσή του χαιρετίζει την εξαγγελία νέων πτήσεων της αεροπορικής εταιρείας Aegean air από Αθήνα-Πάφο-Αθήνα που αναμένεται να αρχίσουν τον Απρίλιο 2014.

Όπως είναι γνωστό η Aegean έχει περιλάβει την Πάφο στα νέα πτητικά της προγράμματα για το 2014 με τo δρομολόγιο Αθήνα-Πάφο-Αθήνα, αρχικά 2 φορές την εβδομάδα με προοπτική αύξησης πτήσεων για την καλοκαιρινή περίοδο.

Η δραστηριοποίηση της Aegean στην Πάφο δημιουργεί μια νέα προοπτική και στο άμεσο μέλλον αναμένεται να συμβάλει στην μείωση της ανεργίας, απάμβλυνση της εποχικότητας, και να αναβαθμίσει το διεθνές κύρος και την θέση της Πάφου. Παράλληλα αναμένεται ότι θα αυξηθούν οι αφίξεις μεμονωμένων επισκεπτών στην Πάφο και Κύπρο γενικότερα, καθώς το αεροδρόμιο των Αθηνών εξυπηρετεί και επισκέπτες προερχόμενους από άλλες χώρες, με όφελος σε παρεμφερείς τομείς της οικονομίας όπως υπηρεσίες, ανάπτυξη γης, εμπόριο, εστιατόρια, κ.α.

Η θετική αυτή εξέλιξη, χαρακτηρίζεται σημαντική και ικανοποιεί τους φορείς της Πάφου που είχαν ένα τέτοιο δρομολόγιο ως πάγιο αίτημα τα τελευταία χρόνια. Η εξαγγελία αυτή έρχεται σε μια κρίσιμη φάση της οικονομίας της επαρχίας και δίνει περαιτέρω προοπτική στην Πάφο και για ενδιάμεσες συνδέσεις με αγορές που την ενδιαφέρουν.

Καλωσορίζουμε την Αegean στην Πάφο και μέσα από μια συλλογική προσπάθεια θα πράξουμε ότι είναι δυνατό για μια πολύ επιτυχημένη παρουσία της στην Πάφο και για επίτευξη των στόχων μας για διείσδυση σε νέους προορισμούς, αύξηση αφίξεων και τη περαιτέρω αναβάθμιση του αεροδρομίου Πάφου με σημαντική ολόχρονη δραστηριότητα.