Στην πρώτη της εμφάνιση στο WTCC η ομάδα της Citroen δείχνει να βάζει από τώρα πλώρη για τον τίτλο. Με οδηγούς τους José-María López, Sébastien Loeb και Yvan Muller κατάφερε να πάρει σαρωτικές νίκές τόσο στην πίστα του Moulay El Hassan στο Μαρόκκο όσο και το Paul Ricard στη νότια Γαλλία.

Στο Μαρόκο η ομάδα της Citroën πέτυχε το 1-2-3, με τους José-María López, Sébastien Loeb και Yvan Muller. Επίσης στο 2ο σκέλος του αγώνα το Citroën C-Elysée WTCC κατέκτησε και πάλι την πρώτη θέση με τον Loeb. Έχοντας πετύχει τους καλύτερους χρόνους τόσο στα ελεύθερα δοκιμαστικά, όσο και στο qualifying, η ομάδα της Citroën Total WTCC και οι οδηγοί της ξεκίνησαν με τον καλύτερο τρόπο τη φετινή σεζόν.

Στο Paul Ricard πραγματοποιήθηκε ο 2ος γύρος του Πρωταθλήματος WTCC, όπου η Citroen επιβεβαίωσε και εκεί την κυριαρχία της παίρνοντας και τις δύο νίκες.

Στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου οι οδηγοί της Citroen έκαναν το 1-2-3, με τον Sebastien Loeb να παίρνει την πρώτη του pole position στο θεσμό, τον Jose Maria Lorez να είναι 2ος και τον Yvan Muller να είναι 3ος. Στον τεχνικό έλεγχο όμως βρέθηκε μια παρατυπία και οι Loeb και Lopez τιμωρήθηκαν από τους αγωνοδίκες με αποκλεισμό από τις κατατακτήριες, κάτι που σήμαινε ότι θα ξεκινούσαν από τις δύο τελευταίες θέσεις του grid και τους δύο αγώνες, αφήνοντας στην pole τον Muller.

Παρά την κακή εκκίνηση ο πολυπρωταθλητής Muller κατάφερε να βρεθεί στην πρωτοπορία και να φτάσει σε μιαν εύκολη τελικά νίκη, την πρώτη του με τη Citroen. Παρά τις τελευταίες θέσεις των δύο άλλων αυτοκινήτων της Citroen, ο Loeb έκανε μια τρομερή προσπάθεια για να πάρει τελικά τη δεύτερη θέση στο βάθρο ενώ ο Lopez πήρε τελικά την τέταρτη. Ο δεύτερος αγώνας στη γαλλική πίστα ήταν αρκετά πιο επεισοδιακός, καθώς δύο φορές το Αυτοκίνητο Ασφαλείας χρειάστηκε να κάνει την εμφάνισή του. Κερδισμένος από όλο αυτό ήταν ο Jose Maria Lopez, ο οποίος ξεκινώντας από την τελευταία θέση κατάφερε να πάρει μια μεγάλη νίκη, που στο τέλος της ημέρας τον έφερε και επικεφαλής του πρωταθλήματος. Δεύτερος τερμάτισε ο Yvan Muller ενώ ο Loeb έμεινε στην έκτη θέση ύστερα από έξοδο.

Η κυριαρχία της Citroen φαίνεται και στους πίνακες βαθμολογίας τόσο των κατασκευαστών όσο και των οδηγών. Οι τρεις οδηγοί της καταλαμβάνουν τις τρεις πρώτες θέσεις, με τον Lopez να προηγείται 12 βαθμούς μπροστά από τον Loeb και τον Muller να ακολουθεί 8 βαθμούς πιο πίσω. Στους κατασκευαστές η Citroen έχει φτιάξει μεγάλη διαφορά από τη δεύτερη Honda που ήδη φθάνει τους 83 βαθμούς.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Οδηγών
1. José-María López 85
2. Sébastien Loeb 73
3. Yvan Muller 65
4. Gabriele Tarquini 31
5. Hugo Valente 31
6. Tiago Monteiro 30

Κατασκευαστών
1. Citroën 186
2. Honda 103
3. Lada 75