Ακόμα μια σημαντική διάκριση πέτυχε η ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ, καθώς κέρδισε το βραβείο στην κατηγορία «Δράσεις Μείωσης Αποβλήτων» στα 4α Περιβαλλοντικά Βραβεία Green Dot Κύπρου, που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου. Η νέα αυτή επιτυχία επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο το σημαντικό έργο που επιτελεί η γαλακτοβιομηχανία ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ μέσω του προγράμματος DAIRIUS, με στόχο την αξιοποίηση των γαλακτοκομικών προϊόντων μετά την ολοκλήρωση του ωφέλιμου κύκλου ζωής τους.

Το περιβαλλοντικό πρόγραμμα DAIRIUS υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής προσφοράς ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ της ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ και στοχεύει στην εφαρμογή ενός μοντέλου ολοκληρωμένης ενεργειακής εκμετάλλευσης των γαλακτοκομικών προϊόντων και των υγρών αποβλήτων της γαλακτοβιομηχανίας με σκοπό την παραγωγή βιοαερίου, το οποίο θα αξιοποιείται για παραγωγή ενέργειας. Πρόκειται για παγκόσμιο πρωτότυπο έργο που υλοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE+.

Αναφερόμενη στη βράβευση, η Επικεφαλής του Τμήματος Marketing και Εταιρικής Εικόνας της ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ, κα Σωτηρούλλα Σωτηρίου, είπε: «Είμαστε περήφανοι για τη σημαντική αυτή αναγνώριση του έργου της ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, αλλά και γενικότερα της εταιρείας μας, η οποία εργάζεται μεθοδικά προς όφελος της κοινωνίας της Κύπρου με γνώμονα την έμπρακτη κοινωνική προσφορά και την πολυεπίπεδη περιβαλλοντική δράση. Υποσχόμαστε ότι η ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ θα παραμείνει προσηλωμένη στο όραμά της εστιάζοντας την προσοχή της σε ενέργειες Κοινωνικής Ευθύνης για ένα καλύτερο μέλλον».

Tα Περιβαλλοντικά Βραβεία Green Dot Κύπρου διοργανώνονται με απώτερο στόχο την επιβράβευση επιχειρήσεων, οργανισμών, προϊόντων, πρακτικών και ατόμων που συνεισφέρουν στη βελτίωση του περιβάλλοντος στην Κύπρο.