Μετά από δύο χρόνια κοινωνικής προσφοράς, με επίκεντρο τα παιδιά της Κύπρου, η ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ συνεχίζει με αμείωτη ένταση το πρόγραμμα κοινωνικής αλληλεγγύης ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, επιχορηγώντας με 100 χιλιάδες Ευρώ την υλοποίηση του νέου έργου «Τα Παιδιά Πολίτες του Μέλλοντος», σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Από την έναρξή του, τον Ιούνιο του 2013, το πρόγραμμα ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ με Πρεσβευτή τον κορυφαίο καλλιτέχνη Σάκη Ρουβά, έχουν υλοποιήσει με επιτυχία 30 έργα βελτίωσης της ποιότητας ζωής και εκπαίδευσης των παιδιών σε κάθε γωνιά της Κύπρου, αγγίζοντας τις καρδιές τους και σκορπίζοντας παράλληλα χιλιάδες χαμόγελα.

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, με τη ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ και το Σάκη Ρουβά, ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες των παιδιών και τη δέσμευσή τους για προσφορά στην κοινωνία, προχωρούν σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου ανακοινώνοντας τον Παγκύπριο Σχολικό Διαγωνισμό Δημοτικής Εκπαίδευσης, με τίτλο «Τα Παιδιά, Πολίτες του Μέλλοντος». Το έργο, το οποίο θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του Προγράμματος Σπουδών Αγωγής Υγείας (ΠΣΑΥ), στοχεύει στη δημιουργία μιας λειτουργικής εγκατάστασης με εικαστικό ενδιαφέρον σε χώρο των σχολείων, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των παιδιών για έκφραση και επικοινωνία. Στους χώρους αυτούς, θα υπάρχει η δυνατότητα να εκτίθενται με ποικίλους τρόπους σε ατομικό και σε ομαδικό επίπεδο σκέψεις, συναισθήματα, ιδέες, εμπειρίες, προτάσεις και δράσεις που οι μαθητές θα μοιραστούν με την ευρύτερη σχολική κοινότητα. Ο διαγωνισμός θα υλοποιηθεί σε τέσσερεις φάσεις που αφορούν την ανακοίνωση του διαγωνισμού σε όλα τα σχολεία παγκύπρια, την αξιολόγηση και επιλογή των προτάσεων από ειδική επιτροπή, την εξέλιξη των προτάσεων από φοιτητές Αρχιτεκτονικής και τέλος την υλοποίηση.

Στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής διάσκεψης, ο Πρύτανης κύριος Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, χαρακτηριστικά ανέφερε «Εκ μέρους της Κοινότητας του Πανεπιστημίου Κύπρου, ευχαριστώ την ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ και το πρόγραμμα ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ για την ευγενή αυτή συνεργασία που θα έχει σημαντικό όφελος για τα παιδιά της Κύπρου. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας αυτής, επιδιώκεται στενή συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης, με στόχο την ανάπτυξη ενός δημιουργικού διαλόγου μεταξύ φοιτητών αρχιτεκτονικής και μαθητών δημοτικής εκπαίδευσης».

Ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ, κύριος Αλέξης Χαραλαμπίδης ανέφερε: «Είμαι συγκινημένος, γιατί δύο χρόνια πριν, όλοι οι άνθρωποι της Χαραλαμπίδης Κρίστης, ξεκινήσαμε να κάνουμε πραγματικότητα ένα κοινό μας όραμα: Να επιστρέψουμε στην κυπριακή κοινωνία την αγάπη και την εμπιστοσύνη που μας δείχνει 70 ολόκληρα χρόνια. Έτσι, ξεκίνησε το πρόγραμμα κοινωνικής αλληλεγγύης ‘Συμμετοχή’, μαζί με έναν, πρώτα απ’όλα, σπουδαίο άνθρωπο αλλά και κορυφαίο καλλιτέχνη, τον πρεσβευτή μας, Σάκη Ρουβά!

Δύο χρόνια μετά, εξελίσσουμε το όραμά μας με πυρήνα πάντα το μέλλον της χώρας μας, τα παιδιά! Παραμένουμε σταθεροί στις βασικές αξίες της ‘Συμμετοχής’: τη Συνέπεια, την Αξιοπιστία, το Συναίσθημα, την Ουσιαστική έμπρακτη προσφορά στο συνάνθρωπο και προχωράμε δίνοντας έμφαση στην παιδεία, που μαζί με την Υγεία είναι ο ακρογωνιαίος λίθος κάθε χώρας. Συνεργαζόμαστε με το Πανεπιστήμιο Κύπρου και στηρίζουμε έμπρακτα την Κυπριακή εκπαίδευση με το νέο έργο της ‘Συμμετοχής’: «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ».

Ο Σάκης Ρουβάς δήλωσε σχετικά: « Είμαι ευγνώμων που βλέπω πως η «Συμμετοχή» έχει δυναμώσει και είμαι βέβαιος ότι το κύμα αγάπης και αλληλεγγύης της «Συμμετοχής» θα δυναμώσει ακόμα περισσότερο, ώστε να καλύψει όλο το νησί για να ανταποκριθούμε σε όλους τους ανθρώπους της Κύπρου που μας έχουν ανάγκη. Γιατί ενώνοντας όλοι μαζί τις δυνάμεις μας και στηρίζοντας τα όνειρα των παιδιών μας, θα δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας».

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Σάκης Ρουβάς, ως ο πρεσβευτής του κοινωνικού προγράμματος, πρωταγωνιστεί σε τηλεοπτικό κοινωνικό μήνυμα όπου και προσκαλεί όλους μας, με τη «Συμμετοχή» να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά να στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη.

Έργα ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ που έχουν υλοποιηθεί:

1. Αίθουσα στο Κοινοτικό Νηπιαγωγείο Καλό Χωριό
2. Αίθουσα στο Δημοτικό Σχολείο Πύργου Λεμεσού
3. Πάρκο Γυμναστικής στην παραλία Μακένζι
4. Παιδότοπος στο Κοινοτικό Νηπιαγωγείο ΣΚΕ Αγίου Αθανασίου
5. Παιδικό Πάρκο στο χωριό Πολέμι
6. Παιδικό Πάρκο στο χωριό Αμαργέτη
7. Παιδότοπος στη Δερύνεια
8. Πλανητάριο στο Λύκειο Ιδαλίου
9. Εξοπλισμός κουζίνας στο Γ’ Ολοήμερο Δημοτικό Σωτήρας *
10. Δημοτικό Σχολείο Αλάμπρας *
11. Β΄ Δημοτικό Σχολείο Σωτήρας *
12. Δημοτικό Σχολείο Βορόκληνης *
13. Δημοτικό Σχολείο Αγ. Δημητρίου *
14. Δημοτικό Σχολείο Μάμμαρι *
15. Η΄ Λεμεσού ΚΑ΄& ΚΒ *
16.. Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο Γερμασόγειας (Πάρκο Κυκ/κής Αγωγής) *
17. Α΄ Δημοτικό Σχολείο Κάτω Πολεμιδιών *
18. Α΄ Δημοτικό Σχολείο Σωτήρας *
19. Β΄ Δημοτικό Σχολείο Κοκκινοτριμιθιάς *
20. Α΄ Δημοτικό Σχολείο Παραλιμνίου *
21. Προσφορά 5.000 λίτρα φρέσκου γάλακτος σε όλα τα σχολεία της χώρας για υγιεινά προγεύματα
22. Προσφορά 1.380.000 λίτρα δωρεάν γαλατάκια σοκολάτας σε μαθητές Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης
23. Προσφορά 66.000 λίτρα γάλακτος
24. Προσφορά 162.000 λίτρα γάλακτος για τα Κοινωνικά Παντοπωλεία
25. Στήριξη της πραγματοποίησης του φεστιβάλ γάλακτος στο Δάλι.
26. Στήριξη του Παγκύπριου Συνδέσμου Μητρικού Θηλασμού
27. Υποστήριξη Πρωταθλημάτων Grassroots
28. Υποστήριξη του Πανεπιστήμιο Πατρών για το περιβαλλοντικό πρόγραμμα DAIRIUS.
29. Υποστήριξη της «Αγκαλιά Αγάπης». Συγκέντρωση παιχνιδιών σε συνεργασία με τον Επίτροπο Εθελοντισμού τα Χριστούγεννα του 2014.
30. Στήριξη του Κυπριακού Στίβο

*Έργα που έχουν υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Αγωγή Υγείας του Υπ. Παιδείας