Η ΚΕΑΝΙΤΑ ετοιμάζεται να μεταφέρει στα παιδιά την αγάπη της για τη φύση μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μαθαίνω για τα Δάση» (LEAF – Learning About Forests) του οποίου είναι περήφανη χορηγός.

Πρόκειται για ένα διεθνές πρόγραμμα στόχος του οποίου είναι να ενθαρρύνει σχολεία και εκπαιδευτικούς, ώστε να συμπεριλάβουν στις εκπαιδευτικές τους δραστηριότητες και τα δάση, εφοδιάζοντάς τους με τα απαραίτητα εργαλεία, εφόδια και κίνητρα για να έρθουν κοντά στο δάσος, να το μελετήσουν και να μάθουν από αυτό.

Η έναρξη του προγράμματος στην Κύπρο έγινε με βιωματικό εργαστήρι που διοργάνωσε η περιβαλλοντική οργάνωση CYMEPA, η οποία διαχειρίζεται το πρόγραμμα, και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης. Το εργαστήρι πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014 στο Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο Ιαματικής και στο παραπλήσιο δάσος και απευθυνόταν σε 35 εκπαιδευτικούς από τα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα φέτος.

Στόχος του εργαστηρίου ήταν η προετοιμασία των εκπαιδευτικών που θα υλοποιήσουν με τους μαθητές τους εκπαιδευτικές δραστηριότητες μέσα στα δάση.

Μετά την εισαγωγική παρουσίαση, στους συμμετέχοντες δόθηκε σακίδιο με τα απαραίτητα υλικά για τη διεξαγωγή της μελέτης πεδίου που ακολούθησε, όπως πυξίδα, σκαλιστήρι, θερμόμετρο, γάντια και φακός. Στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί πέρασαν από όλους τους σταθμούς πληροφόρησης και κατέγραψαν τις τεχνικές που δίδαξε η εκπαιδεύτρια της Ελληνικής Εταιρείας της Φύσης, κα Σοφία Καινούργιου.

Η Μαρία Οδυσσέως, Brand Manager της ΚΕΑΝΙΤΑ, δήλωσε σχετικά: «Η ΚΕΑΝΙΤΑ είναι διαχρονικός υποστηρικτής και συνεργάτης περιβαλλοντικών προγραμμάτων των σχολείων της Κύπρου μέσα από το πρόγραμμά της Η ΚΕΑΝΙΤΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΠΡΑΣΙΝΑ. Τώρα πάμε ένα βήμα παραπέρα και σε συνεργασία με τη CYMEPA και το Υπουργείο Παιδείας προωθούμε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα φέρει τα παιδιά κοντά στη φύση, θα τα ευαισθητοποιήσει και θα τους προσφέρει έμπνευση ώστε να μάθουν για τη σημασία του δάσους στη ζωή μας και να αναπτύξουν ενδιαφέρον και σεβασμό γι’ αυτό».