Ένα νέο ακόμη αυτοκίνητο έρχεται να προσθέσει η Volvo στην γκάμα της. Αυτή τη φορά το ολοκαίνουργιο Volvo V40 Cross Country έκανε την πρώτη επίσημη του εμφάνιση στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι τον περασμένο Οκτώβριο. Το νέο Σουηδικό μοντέλο, διαθέτει τη Σκανδιναβική ταυτότητα της εταιρείας συνδυασμένη με την παντός εδάφους αντοχή και τον premium χαρακτήρα.

Το 1997, η Volvo με το V70 δημιούργησε μια εντελώς νέα κατηγορία αυτοκινήτων. Σήμερα, δεκαπέντε χρόνια μετά, το Νέο Volvo V40 Cross Country φέρνει στο προσκήνιο τη μοναδική αντοχή και φινέτσα σε ένα άλλο επίπεδο καθιερώνοντας ένα Cross Country αυτοκίνητο στην premium-C κατηγορία. Υπάρχει ένας σαφής διαχωρισμός ανάμεσα στην XC και την Cross Country σειρά της Volvo. Η σειρά XC έχει πιο έντονο τον SUV εκτός δρόμου χαρακτήρα, είτε αυτός συνδυάζεται με τετρακίνηση είτε όχι, με οχήματα παντός εδάφους. Από την άλλη, η Cross Country σειρά έχει καθαρά crossover χαρακτήρα. Έτσι, δίνει τη δυνατότητα και για περιπέτειες μακριά από το αστικό περιβάλλον.

Το Νέο Volvo V40 Cross Country διαθέτει ένα κορυφαίο πακέτο ασφάλειας και  υποστήριξης του οδηγού  όπως το πρωτοποριακό σύστημα Ανίχνευσης Πεζών με Πλήρως Αυτόματο Φρενάρισμα, ο αερόσακος πεζών, η διατήρηση πορείας στη λωρίδα κυκλοφορίας με αυτόματη παρέμβαση στο σύστημα διεύθυνσης, και το «έξυπνο» σύστημα παρκαρίσματος που καθιστά ευκολότερο το παράλληλο παρκάρισμα.  Για να προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία ιδίως σε απότομες αλλαγές ύψους, το νέο V40 Cross Country διαθέτει Σύστημα Ελέγχου Καθόδου στην έκδοση Τ5 που είναι εξοπλισμένη με τετρακίνηση. Το σύστημα αυτό ελέγχει αυτόματα την ταχύτητα του αυτοκινήτου κατά την κάθοδο σε επιφάνειες με μεγάλη κλίση. Το νέο V40 Cross Country διαθέτει και λειτουργία Εκκίνησης σε ανηφόρα, που επιτρέπει την πιο άνετη εκκίνηση σε ανηφορικές επιφάνειες.

Η Volvo έχει σαν στόχο την πώληση 17.000 μονάδων το χρόνο με το 50% της συνολικής παραγωγής να πωλείται στην Ευρώπη. Το αυτοκίνητο κατασκευάζετε στο εργοστάσιο της Volvo στη Γάνδη του Βελγίου και αναμένεται να βρίσκεται στην Κύπρο το Φεβρουάριο.