Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η συμμετοχή του Οινοποιείου Ζαμπάρτας στο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης 2014, αφού απέσπασε τρία σημαντικά μετάλλια.

Το Ξυνιστέρι 2013 του Οινοποιείου βραβεύτηκε με χρυσό μετάλλιο αποδεικνύοντας ότι είναι από τα κορυφαία στην κατηγορία του, ενώ τα Μαραθεύτικο 2012 και Επικούρειος 2012 βραβεύθηκαν και τα δύο αργυρό μετάλλιο.

Ο Μάρκος Ζαμπάρτας, Οινοποιός στο Οινοποιείο Ζαμπάρτας, δήλωσε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που βλέπουμε ότι τα κρασιά μας συμπεριλήφθηκαν ανάμεσα στα καλύτερα του διαγωνισμού. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός για εμάς και είναι τιμή μας να λαμβάνουμε τέτοια αναγνώριση σε διεθνές επαγγελματικό επίπεδο. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας ανάδειξης της κυπριακής οινολογίας και να προσφέρουμε στους πελάτες μας την καλύτερη ποιότητα κρασιών.»

Ο Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης είναι ένας ετήσιος, διεθνής διαγωνισμός κρασιού που διοργανώνεται στην Ελλάδα υπό την αιγίδα του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου (O.I.V.) και της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με την TIF HELEXPO.

Φέτος, εικοσιοκτώ διακεκριμένοι εμπειρογνώμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό ήρθαν σε επαφή με δημοσιογράφους, sommeliers και διανομείς κρασιού. Δοκίμασαν 533 δείγματα από την Κύπρο και πέντε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Ελλάδας, της Βραζιλίας, της Γερμανίας, της Κίνας και της Σλοβακίας.

Το Οινοποιείο Ζαμπάρτας ιδρύθηκε το 2006 από τον Άκη Ζαμπάρτα με την πολύχρονη δραστηριοποίηση του στον τομέα. Το οινοποιείο ξεκίνησε με μία μικρή ποσότητα τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, παράγοντας μόνο 4500 φιάλες. Από την αρχή της λειτουργίας του Οινοποιείου, ο Άκης και ο γιος του, Μάρκος, οραματίστηκαν ότι η Κύπρος είχε την προοπτική της παραγωγής κρασιού διεθνών προδιαγραφών και το όραμά τους σύντομα πραγματοποιήθηκε. Σήμερα, το Οινοποιείο Ζαμπάρτας παράγει 60.000 φιάλες το χρόνο και χαίρει εκτίμησης στην Κύπρο και διεθνώς τόσο μεταξύ των καταναλωτών όσο και των επαγγελματιών του χώρου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.zambartaswineries.com/