Στις 9 Δεκεμβρίου ένα ωραίο ζευγάρι από το μακρινό Πεκίνο ήταν οι πρώτοι κινέζοι αγοραστές που έλαβαν την άδεια παραμονής τους στα Χανιά, με βάση το νέο νόμο που ψηφίστηκε τον Απρίλιο αυτού του έτους, ο οποίος «άνοιξε την πόρτα» σε υπηκόους εκτός ΕΕ να λαμβάνουν άδεια διαμονής υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν αποκτήσει ένα ακίνητο στην ελάχιστη τιμή των € 250.000.

Τρεις μήνες πριν το συγκεκριμένο ζευγάρι αγόρασε ένα ωραίο παραλιακό σπίτι σε ένα από τα ωραιότερα συγκροτήματα της Leptos Estates στα Χανιά , στο Aphrodite Sea front, με σκοπό να λάβουν άδεια διαμονής στην Ελλάδα, εκμεταλλευόμενοι το νέο νόμο (ν.4146/2013), με τον οποίο η χώρα οραματίστηκε να ενισχύσει τις ξένες επενδύσεις.

Οι χαρούμενοι ιδιοκτήτες δήλωσαν ότι δεν ήθελαν μόνο να έχουν «πρόσβαση» στην Ευρώπη, αφού η Ελλάδα είναι μέρος της Συνθήκης Σένγκεν , αλλά ακόμα περισσότερο να απολαύουν ένα νέο τρόπο ζωής και να ζήσουν το «μεσογειακό όνειρο».

Σήμερα, πολύ περήφανα και οι δύο λένε: «Τα καταφέραμε» και τώρα απολαμβάνουν το νέο τους ξεκίνημα στα όμορφα Χανιά .

Η Κα Ρενάτα Δασκαλάκη, Γενική Διευθύντρια της Leptos Estates στην Ελλάδα, ανέφερε ότι η νομική ομάδα της εταιρείας αυτή την στιγμή συντονίζει και βοηθά πολλούς ακόμα πελάτες της Leptos Estates που προτίθενται να λάβουν άδεια παραμονής. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των αγοραστών αυτών προέρχονται από την Κίνα καθώς και την Ρωσία. Έχοντας την ιδιότητα της δικηγόρου και η ίδια, η κ. Δασκαλάκη εξέφρασε την ικανοποίησή της με τις διορισμένες τοπικές αρχές που χειρίστηκαν τις διαδικασίες της συγκεκριμένης άδειας παραμονής. Υπό την προϋπόθεση ότι οι αιτούντες διαθέτουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα , η άδεια μπορεί να εκδοθεί μέσα σε μια εβδομάδα.

Πράγματι, ο νέος νόμος ( ν.4146/2013 ) είναι το «κατώφλι» για πολλούς υπηκόους εκτός της ΕΕ στην Ευρώπη και στην ελληνική αγορά ακινήτων που αναμφίβολα μπορεί να δώσει ώθηση στην οικονομία της χώρας. Η Leptos Estates έχει ήδη ξεκινήσει την κατασκευή ενός νέου έργου στα Χανιά, το «Αφροδίτη ΙΙ», με άλλα 55 ακίνητα μπροστά στην παραλία.

Η Leptos Estates με πάνω από 50 χρόνια ιστορίας και ένα διεθνές δίκτυο σε περισσότερες από 75 χώρες εξειδικεύεται σε υψηλού επιπέδου ιδιοκτησίες στα ωραιότερα παραλιακά σημεία.Ο Όμιλος έχει μια αξιοσημείωτη πορεία με πάνω από 350 ολοκληρωμένα συγκροτήματα, στην Ελλάδα και στην Κύπρο, και με πάνω από 25.000 ευτυχισμένους ιδιοκτήτες!

Στη φωτογραφία, τo “Aphrodite Seafront” έργο της Leptos Estates στα Χανιά.