Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Ιουνίου στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας η Τελετή Βράβευσης των Αριστούχων Πρωτευσάντων Πτυχιακών και Μεταπτυχιακών Αποφοίτων και των Διδακτόρων του Πανεπιστημίου Frederick για τα ακαδημαϊκά έτη 2020-21 και 2019-20 ενώ στο πλαίσιο της τελετής, απονεμήθηκαν για πρώτη φορά τα Βραβεία εις μνήμη του Μιχάλη Φρειδερίκου, ιδρυτή του Πανεπιστημίου.

Ανακοίνωση από το Πανεπιστήμιο Frederick αναφέρει ότι «η θέσπιση των Βραβείων, Μιχάλη Φρειδερίκου, έχει στόχο να αναγνωρίσει και να τιμήσει τις δράσεις που προωθούν τις αξίες του Ιδρυτή και του ίδιου του πανεπιστημίου που είναι η αριστεία στη διδασκαλία, την έρευνα και την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο».

Η Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Frederick, Νατάσσα Φρειδερίκου, δήλωσε ότι «τα βραβεία Μιχάλη Φρειδερίκου στόχο έχουν να αναδείξουν τις αρχές και τα πιστεύω του Μιχάλη Φρειδερίκου, αυτά τα οποία κατάφεραν να κάνουν αυτό το ίδρυμα να προοδεύσει στην πάροδο του χρόνου, αυτά τα οποία μας κάνουν να ξεχωρίζουμε».

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Frederick, Καθηγητής, Γιώργος Δημοσθένους, δήλωσε ότι «στεκόμαστε με τον πρέποντα σεβασμό απέναντι στο έργο και τις παρακαταθήκες του Μιχάλη Φρειδερίκου, με την υπόσχεση να συνεχίσουμε, με το ίδιο πάθος και την ίδια αίσθηση ευθύνης, όσα αυτός οραματίστηκε και σχεδίασε».

Τα βραβεία απένειμαν η Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Frederick και η επίτιμη προσκεκλημένη της βραδιάς, Πρόεδρος του Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης, Καθηγήτρια Μαίρη Κουτσελίνη.