Αυξητική τάση στις κρατήσεις πολιτικών γάμων για το 2021 και 2022 κατέγραψε το BookYourWeddingDay.com. Η καινοτόμος, διεθνής, online πλατφόρμα άμεσης κράτησης ημερομηνίας για τέλεση πολιτικού γάμου, ανακοίνωσε πρόσφατα στατιστικά και δεδομένα που προμηνύουν ένα αισιόδοξο μέλλον για τον γαμήλιο τουρισμό, στη μετά-κορωνοϊό εποχή.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τον μήνα Μάϊο, οι κρατήσεις αυξήθηκαν κατά 88% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ παράλληλα παρατηρήθηκε 15% αύξηση στις κρατήσεις Ιουνίου σε σύγκριση με αυτές του Μαΐου. Επιπλέον, χάρη στην καινοτόμο διαδικασία και την άμεση ανταπόκριση της πλατφόρμας, το 90% των γάμων που ήταν προγραμματισμένοι για φέτος το καλοκαίρι και λόγω της πανδημίας δεν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν, επαναπρογραμματίστηκαν για το 2021 και 2022, μετριάζοντας έτσι τις ενδεχόμενες ακυρώσεις.

Όπως όλα δείχνουν, το 2021 θα είναι χρονιά υπερκρατήσεων τόσο από τον επαναπρογραμματισμό των γάμων που θα γίνονταν το 2020, όσο και από νέες κρατήσεις ζευγαριών που επέλεξαν την Κύπρο για να τελέσουν τον γάμο τους. Μέχρι σήμερα, έχουν γίνει 2,700 κρατήσεις για τέλεση πολιτικού γάμου στο νησί μας για το 2021, ενώ 650 κρατήσεις έχουν ήδη γίνει για το 2022. Σημαντικό επίσης να αναφερθεί πως χάρη στις προωθητικές ενέργειες της πλατφόρμας, παρατηρήθηκε και ένας μικρός αριθμός κρατήσεων και από αγορές που παραδοσιακά δεν αποτελούσαν αγορές προσέλκυσης γαμήλιου τουρισμού για την Κύπρο, όπως η Γερμανία, το Βέλγιο, η Εσθονία, η Σουηδία και η Νορβηγία.

Η ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος της καινοτόμου πλατφόρμας BookYourWeddingDay.com κα Μαρία Ευριπίδη δήλωσε σχετικά: «Τα τελευταία δεδομένα και στατιστικά από την πλατφόρμα, δείχνουν ότι ο γαμήλιος τουρισμός, μια αγορά η οποία αποφέρει περίπου 120 εκατομμύρια ευρώ στην Κύπρο, θα ανακάμψει. Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι για το μέλλον και ήδη έχουμε προσαρμόσει στρατηγικά το πλάνο μας μετά από αυτή την κρίση που βιώνουμε, έτσι ώστε να συνεχίσουμε να προσελκύουμε μεγάλο αριθμό επισκεπτών από το εξωτερικό και μέσω της καινοτομίας που διαθέτουμε να συμβάλουμε στην οικονομία της Κύπρου γενικότερα».

Έχοντας σαν προτεραιότητα να συμβάλει στην ανάπτυξη του γαμήλιου τουρισμού σε Κύπρο και Ελλάδα, το BookYourWeddingDay.com στηρίζει και ενισχύει με τις υπηρεσίες του τις προσπάθειες και τη ροή των εργασιών όλων των εμπλεκομένων στον γαμήλιο τουρισμό. Ακολουθώντας την προσέγγιση «Blue Ocean Strategy», μετατρέποντας δηλαδή πιθανούς ανταγωνιστές σε συνεργάτες, η καινοτόμος πλατφόρμα κατάφερε να δημιουργήσει μια νέα παγκόσμια αγορά.

Καταγράφοντας μια δυναμική και επιτυχημένη πορεία ανάπτυξης, η πλατφόρμα διευρύνει συνεχώς το δίκτυο συνεργασιών της. Από την πρώτη κιόλας μέρα λειτουργίας της, τουριστικοί οργανισμοί όπως ο ταξιδιωτικός κολοσσός TUI UK, αναγνώρισαν την καινοτομία και την αξία της πλατφόρμας και υπέγραψαν μαζί της μακροπρόθεσμες στρατηγικές συνεργασίες, ενσωματώνοντας το BookYourWeddingDay.com στα δικά τους συστήματα. Η πλατφόρμα διαθέτει σήμερα ένα μεγάλο μηχανισμό προβολής και έχει καθιερωθεί ως το κύριο μέσο παροχής πληροφοριών γαμήλιου τουρισμού και κρατήσεων.