Η DHL, ηγέτιδα εταιρία στον κλάδο των logistics παγκοσμίως, υπέγραψε συμφωνία χορηγίας της νέας σειράς αγώνων ταχύτητας drone ‘To DR1 παρουσιάζει το DHL Champions Series, σε συνεργασία με το Mountain Dew’. Το νέο αυτό πρωτάθλημα αγώνων διοργανώνεται από την DR1 Racing, την κορυφαία διοργάνωση αγώνων ταχύτητας drone που συγκεντρώνει τους καλύτερους πιλότους και ομάδες οι οποίοι αγωνίζονται σε συναρπαστικές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο. Το πρωτάθλημα θα κάνει στάση και στο Post Tower στη Βόννη της Γερμανίας, όπου βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία του ομίλου Deutsche Post DHL. Τον Οκτώβριο και Νοέμβριο οι αγώνες θα μεταδοθούν παγκόσμια, τόσο στην τηλεόραση όσο και διαδικτυακά, από το Eurosport, το Fox Sports Asia και το Twitch.TV, και τη μετάδοση αναμένεται να παρακολουθήσουν περισσότερα από 300 εκατομμύρια νοικοκυριά.

Αυτή η νέα σειρά αγώνων δίνει την ευκαιρία στην DHL να εδραιώσει την ηγετική της θέση στην ανάπτυξη της τεχνολογίας drone, η οποία θα διαδραματίσει ζωτικό ρόλο στο μέλλον των logistics, καθώς και να επεκταθεί στο ευρύτερο καταναλωτικό και επιχειρηματικό κοινό μέσω ενός νέου και συναρπαστικού αθλήματος. Η πρώτη σεζόν του DHL Champions Series αναμένεται να περιλαμβάνει τοποθεσίες από τις Η.Π.Α, τη Γερμανία και την Ιρλανδία, ενώ οι εκδηλώσεις του DR1 μεταδίδονται ήδη σε περισσότερες από 100 χώρες.

«Αυτή η νέα σειρά αγώνων αποτελεί για μας μια συναρπαστική ευκαιρία να δείξουμε το πάθος μας για τους αγώνες drone, καθώς και να παρουσιάσουμε την εκτενή ιστορία μας στην ανάπτυξη καινοτόμων και βιώσιμων προσεγγίσεων για μελλοντικές λύσεις στον τομέα των logistics», δήλωσε ο Ken Allen, CEO της DHL Express. «Οι αγώνες drone, όπως και η Formula E, αντιπροσωπεύουν μια νέα και συναρπαστική σειρά e-racing, γι’ αυτό και η DHL συμμετέχει ως logistics partner και χορηγός του DR1’s premier league racing series».

Η DHL αναπτύσσει, μέσα από δοκιμές, το Parcelcopter της εδώ και τέσσερα χρόνια, πραγματοποιώντας παραδόσεις σε γεωγραφικά δύσκολες περιοχές. Το Parcelcopter έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία για πλήρως αυτοματοποιημένες παραδόσεις σε μεγάλα υψόμετρα και κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες στις Βαυαρικές Άλπεις, καθώς και σε απομακρυσμένα σημεία στα German Ocean islands, με αποτέλεσμα να έχει ενσωματωθεί στις διαδικασίες παράδοσης της μονάδας DHL Parcel. Για τη δράση του σε αυτόν τον τομέα έρευνας, ο Όμιλος έλαβε επίσης το βραβείο ‘German Mobility Award 2016’ (Deutscher Mobilitätspreis 2016).

Από την άλλη, η μονάδα DHL Supply Chain χρησιμοποίησε drone στο Μεξικό και τη Βραζιλία για επιτήρηση και παρακολούθηση τοποθεσιών και περιουσιακών στοιχείων, με στόχο την προστασία από κλοπές και ζημιές. Τα drones μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν βοηθητικά κατά τις παραδόσεις στο πλαίσιο αποστολών βοήθειας μετά από φυσικές καταστροφές.

Στο πρωτάθλημα, εκτός από την DHL και το Mountain Dew που είναι χορηγοί, συμμετέχουν επίσης και οι Air Hogs, δημιουργοί του επίσημου DR1 Micro Race Drone και του FPV Race Drone, καθώς και ο αμερικάνικος στρατός, ο οποίος χορηγεί το πρόγραμμα του DR1 στο Twitch Channel ‘DR1 Drone Tech’ το οποίο μεταδίδεται πριν από τους αγώνες.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που η DHL συμμετέχει στη διοργάνωση DR1 ως χορηγός του DHL Champions Series Fueled by Mountain Dew» δήλωσε ο Brad Foxhoven, CEO και Founder του DR1.

«Μαζί με το γνωστό brand αναψυκτικού Mountain Dew, το οποίο ήταν μαζί μας από την πρώτη μας κούρσα πέρυσι, έχουμε καθιερώσει μια σειρά αγώνων που συνδυάζουν υπαίθριους αγώνες, καταξιωμένους πιλότους και ομάδες, δημιουργώντας ενθουσιασμό και πάθος τόσο στους πιλότους όσο και στους θεατές».