Την έγκριση που έλαβε το εμβόλιο της εταιρείας έναντι του Covid-19 από το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ για άμεση χρήση στη χώρα ανακοίνωσε η Moderna.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ έχει εξασφαλίσει 6 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου. Η παράδοση των πρώτων δόσεων αναμένεται να ξεκινήσει εντός του Ιανουαρίου. Πρόκειται για την τρίτη έγκριση που λαμβάνει το εμβόλιο της Moderna για τον Covid-19 από τις ρυθμιστικές αρχές και την πρώτη που λαμβάνει εκτός της Βορείου Αμερικής.

«Η σημερινή έγκριση από το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ αποτελεί ορόσημο στην ιστορία της εταιρείας μας και τις παγκόσμιες προσπάθειες για την καταπολέμηση της COVID-19. Πρόκειται για την τρίτη έγκριση που λαμβάνει το εμβόλιο μας για την COVID-19 από τις ρυθμιστικές αρχές και την πρώτη εκτός Βορείου Αμερικής. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ για τις προσπάθειες του, δεδομένου ότι η αρμόδια ομάδα εργάστηκε αδιάκοπα κοντά τη δική μας, ώστε να εξασφαλιστεί η έγκαιρη έγκριση του εμβολίου. Ελπίζουμε ότι θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε εγκρίσεις και σε άλλες αγορές τις ερχόμενες μέρες, εβδομάδες και μήνες», σχολίασε ο Stéphane Bancel, Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna.