Της Στέλλας Αυγουστάκη (FnB Daily)

Ακόμα ένα κατάστημα σχεδιάζει να προσθέσει στο δίκτυο της η McDonald’s™ Κύπρου μέχρι τέλος του 2022, όπως αναφέρει στο FnB Daily η Kατερίνα Ανδρέου, Επικεφαλής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης εστιατορίων McDonald’s Κύπρου.

Το νέο εστιατόριο, που θα περιλαμβάνει παιχνιδότοπο και τις υπηρεσίες Table Service, Drive-Thru και McCafé®, θα είναι το 23ο θα βρίσκεται στην Ανθούπολη και το άνοιγμά του προγραμματίζεται για τέλος της χρονιάς.

Ετοιμάζει Ανακαινίσεις

Επιπλέον, τη νέα χρονιά, η αλυσίδα σχεδιάζει να προβεί σε ανακαινίσεις δύο καταστημάτων στο εστιατόριο στη Λεωφόρο Μακαρίου, στη Λεμεσό, και στο εστιατόριο στις Φοινικούδες. “Η ανακαίνιση στις Φοινικούδες εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών μας για τα 25 χρόνια παρουσίας μας στην κυπριακή αγορά, αφού αυτό το εστιατόριο ήταν το πρώτο που άνοιξε τον Ιούνιο του 1997”.

Έμφαση στο online με υπηρεσίες και προσφορές

Από τα τέλη του 2021 ξεκίνησε και η νέα υπηρεσία παραγγελίας, Mobile Order & Pay (MOP), που δίνει τη δυνατότητα προ-παραγγελίας και πληρωμής μέσω πιστωτικής κάρτας, αλλά και την επιλογή του τρόπου παραλαβής εύκολα και γρήγορα, είτε από Drive-Thru, Front Counter ή Τable Service. Μάλιστα, τόσο στο νέο κατάστημα, που ετοιμάζει στην Ανθούπολη, όσο και στα δύο που θα ανακαινιστούν, οι πελάτες θα μπορούν να κάνουν χρήση της υπηρεσίας, Mobile Order & Pay (MOP), μέσω της εφαρμογής McDonald’s.

“Το 70% των παραγγελιών της υπηρεσίας delivery γίνεται διαδικτυακά μέσω της εφαρμογής McDelivery Cyprus και Foody, αλλά και της ιστοσελίδας μας, www.mcdelivery.com.cy. Η εφαρμογή McDonald’s προσφέρει καθημερινά νέες και αποκλειστικές προσφορές, εύκολο τρόπο εξαργύρωσής τους και δώρα μέσα από διασκεδαστικούς διαγωνισμούς”, εξηγεί η κα. Ανδρέου.

Πως έκλεισε το 2021

Σε ό,τι αφορά την πορεία της αλυσίδας το 2021, η κα. Ανδρέου αναφέρει ότι η χρονιά έκλεισε, “καλύτερα από το αναμενόμενο. Ο κόσμος απέδειξε ότι μας εμπιστεύεται, καθότι είναι γνωστό ότι τηρούμε, ανελλιπώς, υψηλού επιπέδου προδιαγραφές σε θέμα υγείας και σε ασφάλειας”.

HoReCa post Covid

Όσον αφορά στο πώς θα διαμορφωθεί η αγορά HoReCa μετά το τέλος της πανδημίας, η ίδια τονίζει ότι επιβάλλεται να επιστρέψει πιο δυνατή και να θέσει, κυρίως, νέους στόχους για αλλαγή, ανάπτυξη, εξέλιξη και ανανέωση. “Όλοι παρατηρούμε ότι η καταναλωτική συμπεριφορά αλλάζει διαρκώς και με γοργούς ρυθμούς. Γι’ αυτόν το λόγο, εκτός
από την υπηρεσία delivery, που πρέπει να προσφέρεται από όλες τις επιχειρήσεις του τομέα εστίασης, οι επαγγελματίες του κλάδου χρειάζεται να επικεντρωθούν -σε μεγαλύτερο πλέον βαθμό- και σε θέματα στρατηγικών μάρκετινγκ, κατάρτισης προσωπικού και εξυπηρέτησης πελατών. Με άλλα λόγια, τίποτα δεν πρέπει να βγαίνει έξω από την ατζέντα των στρατηγικών εξέλιξης και ανάπτυξης κάθε εταιρείας και σε όλα πρέπει να δίνεται μέγιστη προσοχή και βαρύτητα”.