Από 1η Δεκεμβρίου 2013 η Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, θα αυξήσει τη χωρητικότητα στις καθημερινές πτήσεις μεταξύ Άμπου Ντάμπι και Μελβούρνης, χρησιμοποιώντας ένα νέο Boeing 777-300ER.

Το Boeing 777 θα διαθέτει και τις τρεις κατηγορίες θέσεων, Diamond First Class, Pearl Business, Coral Economy με συνολική χωρητικότητα 328 θέσεων, αντικαθιστώντας το Airbus που χρησιμοποιείται. Με το Boeing 777 θα υπάρξουν 252 περισσότερες θέσεις εβδομαδιαίως -αύξηση διαθέσιμων θέσεων κατά 12,3%- μεταξύ της Μελβούρνης και του Άμπου Ντάμπι.

Η αναβάθμιση ανακοινώθηκε στο Άμπου Ντάμπι από τον James Hogan, πρόεδρο και γενικό διευθυντή της Etihad Airways: «Η Μελβούρνη είναι ένα από τα αποδοτικότερα δρομολόγια στο διεθνές δίκτυό μας, και έχει τον υψηλότερο συντελεστή φορτίου από τους τρεις προορισμούς μας στη χώρα. Οι ντόπιοι προτιμούν την Etihad Airways όχι μόνο για πτήσεις στο Άμπου Ντάμπι, ως ανερχόμενο επιχειρηματικό και τουριστικό προορισμό, αλλά και για πτήσεις στην ευρύτερη περιοχή του Κόλπου, στη Μέση Ανατολή, στην Ευρώπη και στην Αφρική».

Από την αρχή των πτήσεων μεταξύ Μελβούρνης και Άμπου Ντάμπι τον Μάρτιο του 2009, η Etihad Airways έχει μεταφέρει περισσότερους από 580.000 επιβάτες στο συγκεκριμένο δρομολόγιο, εκ των οποίων 162.112 το 2012. Μέχρι στιγμής, έχει επιτευχθεί κατά 87% ο στόχος του συντελεστή φορτίου, ένας από τους υψηλότερους των 86 προορισμών της αεροπορικής εταιρείας.

«Η απόφασή μας να αυξήσουμε την χωρητικότητα στις πτήσεις μεταξύ Μελβούρνης και Άμπου Ντάμπι είναι αντίστοιχη τόσο της ανάπτυξης που έχουμε πετύχει μέχρι στιγμής όσο και της εμπιστοσύνη μας στην αγορά της Πολιτείας της Βικτώρια» συνέχισε ο κ. Hogan. «Επιπροσθέτως της αύξησης χωρητικότητας, συνεχίζουμε να επενδύουμε στην πόλη. Εγκαινιάσαμε βάση συντήρησης στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης και εξασφαλίσαμε υψηλού επιπέδου χορηγίες στο στάδιο της Etihad (Etihad Stadium) και στο Μουσικό Κέντρο της Μελβούρνης (Melbourne Recital Centre)».