Η Etihad Airways ολοκλήρωσε τη συμφωνία για την εξαγορά τριών εταιρειών παροχής υπηρεσιών αεροδρομίου που θα επιταχύνει και θα εδραιώσει την ανάπτυξη των υπηρεσιών εν πτήσει τροφοδοσίας, τις υπηρεσίες εδάφους και τις εμπορευματικές υπηρεσίες στο διεθνές αεροδρόμιο του Άμπου Ντάμπι. Πρώην μέλη της Εταιρείας Αεροδρομίων του Άμπου Ντάμπι (Abu Dhabi Airports Company – ADAC) οι τρεις εταιρείες Abu Dhabi Airport Services, Abu Dhabi In-Flight Catering και Abu Dhabi Cargo Company ενσωματώνονται, εφόσον ληφθούν οι ρυθμιστικές εγκρίσεις, στη θυγατρική εταιρεία της Etihad Airways, Etihad Airport Services.

Οι εταιρείες που απασχολούν περισσότερους από 4.000 εργαζόμενους, ενσωματώνονται στην οργανωτική δομή της αεροπορικής εταιρείας για την μεγιστοποίηση συνεργειών και επιχειρήσεων κλίμακας. Οι ανασχεδιασμένες επιχειρηματικές μονάδες θα συνεχίσουν να παρέχουν το πλήρες φάσμα των υπηρεσιών εδάφους, τροφοδοσίας και εμπορευματικών υπηρεσιών στην Etihad Airways και σε άλλες αεροπορικές εταιρείες του αεροδρομίου του Άμπου Ντάμπι, επικεντρωμένες στην υπεροχή και στην εμπορική βιωσιμότητα.

Ο James Hogan, πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Etihad Airways, δήλωσε: «Αυτή η εξαγορά ακολουθεί την παγκόσμια βέλτιστη πρακτική και είναι ιδιαιτέρως σημαντική για τη συνεχή ανάπτυξη μας και ακόμα περισσότερο σημαντική για τη βιώσιμη ανάπτυξη και εξέλιξη του κλάδου γενικότερα στο Άμπου Ντάμπι, όπως έχει αναφερθεί στο Abu Dhabi Plan 2030. Συνάδει με τη στρατηγική μας για στενή συνεργασία με τους συνεταίρους μας και τους παρόχους υπηρεσιών με στόχο να πετύχουμε ακόμα μεγαλύτερη οργανωτική και εμπορική ευθυγράμμιση με μεγαλύτερη συνέπεια στην παράδοση προϊόντων και υπηρεσιών από την πρώτη μέχρι και την τελευταία στιγμή της ταξιδιωτικής εμπειρίας του επιβάτη. Οι επιβατικοί και εμπορευματικοί πελάτες μας θα επωφεληθούν από τη βελτίωση του επιπέδου εξυπηρέτησης και τη μεγαλύτερη ενσωμάτωση των λειτουργιών στον κόμβο».

Η απόκτηση θα παρέχει σημαντικές ευκαιρίες για αύξηση κέρδους, εξοικονομήσεις κόστους και λειτουργική αποδοτικότητα σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς.

Η Etihad Airways είναι ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με βάση την πρωτεύουσα Abu Dhabi. Η Etihad πραγματοποιεί πτήσεις σε περισσότερους από 85 προορισμούς στη Μέση Ανατολή, στην Ευρώπη, στη Νότιο Αμερική, στην Αφρική, στην Ασία και στη Αυστραλασία. Ο στόλος της Etihad αποτελείτε από 73 αεροσκάφη τύπου Airbus και Boeing aircraft, ενώ ακόμη 90 αεροσκάφη έχουν παραγγελθεί μεταξύ των οποίων 10 Airbus A380. Η Etihad Airways κατέχει ποσοστό στις αεροπορικές εταιρείες airberlin, Air Seychelles, Virgin Australia και Aer Lingus.

Για τις πτήσεις από και προς Κύπρο, η Etihad Airways χρησιμοποιεί αεροσκάφη τύπου Airbus A320, χωρητικότητας 140 επιβατών, με 20 διακεκριμένες (business class) και 120 οικονομικές θέσεις. Η πτήση EY093 πραγματοποιείται πλέον κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή με αναχώρηση από Άμπου Ντάμπι στις 09:25 και άφιξη στην Κύπρο στις 12:05 τοπική ώρα. Η πτήση EY094 αναχωρεί από Λάρνακα στις 15:00 με άφιξη στο Άμπου Ντάμπι στις 19:30 τοπική ώρα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.etihad.com