Η Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ανακηρύχθηκε «Κορυφαία Αεροπορική Εταιρεία της Μέσης Ανατολής» για έβδομη συνεχή χρονιά σε επίσημη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Le Royal Meridien Beach Resort & Spa στο Ντουμπάι. Στα World Travel Awards Μέσης Ανατολής η αεροπορική εταιρεία έλαβε επίσης τα βραβεία: «Κορυφαία Πρώτη Θέση» και «Κορυφαίο Προσωπικό Καμπίνας».

Τα World Travel Awards (WTA), τα οποία θεσπίστηκαν το 1993 με στόχο την επιβράβευση των καλύτερων ταξιδιωτικών οργανισμών στον κόσμο αναγνωρίζοντας την ελίτ του κλάδου. Έχουν χαρακτηρισθεί από την εφημερίδα Wall Street Journal ως «τα Oscar των ταξιδιωτικών εταιρειών» και προκύπτουν από ψηφοφορία επιβατών και πρακτόρων από 160 χώρες.

Ο Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Etihad Airways, κ. James Hogan δήλωσε: «Εκ μέρους όλης της οικογένειας της Etihad Airways, είμαι πολύ χαρούμενος που στην εταιρεία απονέμεται αυτός ο ιδιαίτερα τιμητικός τίτλος της Κορυφαίας Αεροπορικής Εταιρεία της Μέσης Ανατολής. Όλες μας οι προσπάθειες βασίζονται στο να προσφέρουμε στους πελάτες μας την καλύτερο δυνατή ταξιδιωτική εμπειρία».

«Μέσω της οργανικής ανάπτυξη, τις συνεργασίες κοινού κωδικού και τις συμμετοχές μας σε άλλες αεροπορικές εταιρείες, έχουμε επεκτείνει το δίκτυό μας σε συνολικά 248 προορισμούς ανά τον κόσμο, το 2012, προσφέροντας μεγαλύτερη ευελιξία και επιλογές στους πελάτες μας. Επιπρόσθετα από το συνεχώς αυξανόμενο μας δίκτυο, συνεχίζουμε να επενδύουμε στην καινοτομία, διασφαλίζοντας το συμφέρον των πελατών μας μέσω των σύγχρονων τεχνολογιών και τους design. Το σήμα κατατεθέν της Etihad Airways είναι η ζεστή και γενναιόδωρη φιλοξενία που προέρχεται από την παραδοσιακή αραβική κουλτούρα στο Εμιράτο του Άμπου Ντάμπι, κάτι για το οποίο είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι», πρόσθεσε ο κ. Hogan.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος και ιδρυτής των World Travel Awards κ. Graham E. Cooke, δήλωσε: «Η Etihad Airways έχει καταγράψει το πιο εντυπωσιακό 12μηνο στα 10 χρόνια της ιστορίας της. Η στρατηγική της οργανικής ανάπτυξης και των σημαντικών συνεργασιών, σε συνδυασμό με την απαράμιλλη δέσμευση για την ποιότητα και την εξυπηρέτηση, έχει οδηγήσει σε αποτελέσματα ρεκόρ και στη ραγδαία αύξηση των επιβατών στα αεροσκάφη της εταιρείας. Συγχαίρουμε την Etihad Airways για τη νίκη της ως “Κορυφαία Αεροπορική Εταιρεία στη Μέση Ανατολή”, “Κορυφαία Πρώτη Θέση” και “Κορυφαίο Προσωπικό Καμπίνας” στα βραβεία World Awards Middle East 2013».

Η επιτυχία στα World Travel Awards ακολουθεί ενός άλλου πρόσφατου θριάμβου για την Etihad Airways. Στα Βραβεία Business Traveller Middle East Awards 2013, στις 5 Μαΐου, η Etihad Airways έλαβε τους ιδιαίτερα τιμητικούς τίτλους ως η αεροπορική εταιρεία με την «Καλύτερη Πρώτη Θέση» και η αεροπορική εταιρεία με το «καλύτερο πρόγραμμα τακτικών επιβατών».

Κατά το 2012 η Etihad Airways:

  • Παρουσίασε βελτιωμένο καθαρό κέρδος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.
  • Απέκτησε μερίδιο σε τρείς αεροπορικές εταιρείες: 40% στην Air Seychelles, 10% στην Virgin Australia και 2.987% στην Aer Lingus. Διατηρεί επίσης το 29.21% στην airberlin και το 24% στην Jet Airways.
  • Αύξησε τον στόλο της κατά 6 αεροσκάφη ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 70, εξυπηρετώντας 86 προορισμούς ως Etihad Airways και 248 μέσω πτήσεων κοινού κωδικού.
  • Εγκαινίασε πτήσεις σε έξι νέους προορισμούς – Τρίπολη, Σαγκάη, Ναϊρόμπι, Λάγκος, Αχμανταμπάντ και Μπάσρα. Η Etihad Airways ανακοίνωσε επίσης νέες πτήσεις το 2013 στην Ουάσινγκτον, στο Άμστερνταμ, στο Σάο Πάολο, στο Βελιγράδι, στη Σάνα και στην πόλη του Χο Τσι Μιν.
  • Αύξησε τον αριθμό πτήσεων και τον θέσεων προς έξι αεροδρόμια που εξυπηρετεί –   Ντίσελντορφ, Μπανγκόκ, Κουβέιτ, Νταμάμ, Κωνσταντινούπολη και Κάιρο.
  • Συνέχισε την ανάπτυξη των συνεργασιών κοινού κωδικού, τώρα ανέρχεται στις 43 αεροπορικές εταιρίες.
  • Ξεκίνησε την υλοποίηση της προηγμένης πλατφόρμας SabreSonic, για την προετοιμασία της παρουσίασής της το Φεβρουάριο του 2013.

Η Etihad Airways είναι ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με βάση την πρωτεύουσα Abu Dhabi. Η Etihad πραγματοποιεί πτήσεις σε περισσότερους από 85 προορισμούς στη Μέση Ανατολή, στην Ευρώπη, στη Νότιο Αμερική, στην Αφρική, στην Ασία και στη Αυστραλασία. Ο στόλος της Etihad αποτελείτε από 73 αεροσκάφη τύπου Airbus και Boeing aircraft, ενώ ακόμη 90 αεροσκάφη έχουν παραγγελθεί μεταξύ των οποίων 10 Airbus A380. Η Etihad Airways κατέχει ποσοστό στις αεροπορικές εταιρείες airberlin, Air Seychelles, Virgin Australia και Aer Lingus.

Για τις πτήσεις από και προς Κύπρο, η Etihad Airways χρησιμοποιεί αεροσκάφη τύπου Airbus A320, χωρητικότητας 140 επιβατών, με 20 διακεκριμένες (business class) και 120 οικονομικές θέσεις. Η πτήση EY093 πραγματοποιείται πλέον κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή με αναχώρηση από Άμπου Ντάμπι στις 09:25 και άφιξη στην Κύπρο στις 12:05 τοπική ώρα. Η πτήση EY094 αναχωρεί από Λάρνακα στις 15:00 με άφιξη στο Άμπου Ντάμπι στις 19:30 τοπική ώρα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.etihad.com  

Στη φωτογραφία: Ο Peter Baumgartner, Γενικός Εμπορικός Διευθυντής Etihad Airways (κέντρο αριστερά), ο Graham E. Cooke, Πρόεδρος & Ιδρυτής των World Travel Awards (κέντρο) και ο Aubrey Tiedt, Αντιπρόεδρος Εξυπηρέτηση πελατών Etihad Airways (κέντρο δεξιά) γιορτάζουν την επιτυχία της Etihad Airways στα World Travel Awards Middle East.