Η Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, θα διπλασιάσει τις πτήσεις μεταξύ του Άμπου Ντάμπι και της Νέας Υόρκης, εισάγοντας ένα δεύτερο καθημερινό δρομολόγιο από τη 1η Μαρτίου 2014.

Το δεύτερο δρομολόγιο προς Νέα Υόρκη θα αυξήσει σημαντικά τις διαθέσιμες συνδέσεις μέσω του κόμβου του αεροδρομίου του Άμπου Ντάμπι, καθώς το δρομολόγιο είναι προγραμματισμένο να συνδέεται και προς τις δύο κατευθύνσεις με τις πτήσεις της Etihad Airways και των συνεργαζόμενων εταιρειών μεταξύ του Άμπου Ντάμπι με περισσότερους από 30 προορισμούς στην Ινδία, στη Μέση Ανατολή, στην Κεντρική και στη Νοτιανατολική Ασία, στην Αφρική και σε νησιωτικές χώρες στην περιοχή του Ινδικού Ωκεανού. Εκτός από τη Νέα Υόρκη, οι επιβάτες θα μπορούν επίσης να συνδεθούν με πτήσεις προς τις ΗΠΑ, τον Καναδά, και το Μεξικό.

Ο James Hogan, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Etihad Airways δήλωσε: «Η Νέα Υόρκη αποτελεί έναν από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς του δικτύου μας, όχι μόνο για τους επιβάτες που ταξιδεύουν από το Άμπου Ντάμπι, αλλά και για επιχειρηματίες και ταξιδιώτες αναψυχής από ένα ευρύ φάσμα συνδεόμενων προορισμών. Τα δρομολόγια αυτά παρέχουν μεγαλύτερη πρόσβαση στη Νέα Υόρκη για τους επιβάτες από Άμπου Ντάμπι και αποδεικνύουν περαιτέρω τη σημασία του Άμπου Ντάμπι ως διεθνή κόμβο εναέριας μεταφοράς. Επίσης, οι πτήσεις θα δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες για τουρισμό στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και περαιτέρω σε προορισμούς στη Μέση Ανατολή, στην Ινδική χερσόνησο, στην Ασία, στην Αφρική και στις νησιωτικές χώρες του Ινδικού Ωκεανού».

Επιπλέον των αυξημένων δρομολογίων για τη Νέα Υόρκη, η Etihad Airways ανακοίνωσε πρόσφατα τα σχέδιά της για έναρξη πτήσεων σε δύο νέους προορισμούς στην Αμερική: το Λος Άντζελες καθημερινά από τον Ιούνιο του 2014 και το Ντάλας-Φορτ Γουόρθ τρεις φορές την εβδομάδα, από τον Δεκέμβριο του 2014. Η αεροπορική εταιρεία πραγματοποιεί επίσης καθημερινές πτήσεις από το Άμπου Ντάμπι προς την Ουάσινγκτον και το Σικάγο.

Εν τω μεταξύ, η αμερικανική JetBlue και η Etihad Airways, ανακοίνωσαν σχέδια για έναρξη λειτουργίας δρομολογίου κοινού κωδικού. Βάσει της συμφωνίας η Etihad Airways θα τοποθετήσει τον κωδικό της ΕΥ στις πτήσεις της JetBlue εξυπηρετώντας αρχικά τις συνδέσεις μεταξύ των δύο αεροπορικών εταιρειών στο διεθνές αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης, John F. Kennedy JFK, και στο διεθνές αεροδρόμιο της Ουάσινγκτον, Washington Dulles (IAD).

Αρχικά, η Etihad Airways θα πραγματοποιήσει πτήσεις κοινού κωδικού με την JetBlue σε συνολικά σαράντα προορισμούς που πραγματοποιεί η αεροπορική εταιρεία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Περαιτέρω υπηρεσίες κοινού κωδικού στις πτήσεις της JetBlue αναμένεται να ξεκινήσουν όταν η Etihad Airways ξεκινήσει καθημερινές πτήσεις στο Λος Άντζελες (Ιούνιος 2014). Ύστερα από εγκρίσεις των αρμόδιων αρχών, η Etihad Airways σκοπεύει να ξεκινήσει πτήσεις κοινού κωδικού με την JetBlue μεταξύ Νέας Υόρκης και επιλεγμένων προορισμών στη Δομινικανή Δημοκρατία, στη Τζαμάικα και στην Κολομβία.

___________________________________________________________________________

Η Etihad Airways είναι ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με βάση την πρωτεύουσα Άμπου Ντάμπι και ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2003. Η Etihad Airways πραγματοποιεί πτήσεις σε περισσότερους από 100 προορισμούς στη Μέση Ανατολή, στην Ευρώπη, στη Νότιο Αμερική, στην Αφρική, στην Ασία και στη Αυστραλασία. Ο στόλος της Etihad αποτελείτε από 89 αεροσκάφη τύπου Airbus και Boeing, ενώ ακόμη 220 αεροσκάφη έχουν παραγγελθεί μεταξύ των οποίων 71 Boeing 787 Dreamliners, 25 Boeing 777-X, 62 Airbus A350 και 10 Airbus A380. Η Etihad Airways κατέχει ποσοστό στις αεροπορικές εταιρείες airberlin, Air Seychelles, Virgin Australia, Aer Lingus, Jet Airways και Air Serbia. Επίσης η Etihad Airways, θα λανσάρει μια νέα αερογραμμή το πρώτο τρίμηνο του 2014, την Etihad Regional, μετά την εξαγορά ποσοστού 33,3% στον ελβετικό αερομεταφορέα Darwin Airline.

Για τις πτήσεις από και προς Κύπρο, η Etihad Airways χρησιμοποιεί αεροσκάφη τύπου Airbus A320, χωρητικότητας 140 επιβατών, με 20 διακεκριμένες (business class) και 120 οικονομικές θέσεις. Η πτήση EY093 πραγματοποιείται πλέον κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή με αναχώρηση από Άμπου Ντάμπι στις 09:15 και άφιξη στην Κύπρο στις 11:35 τοπική ώρα. Η πτήση EY094 αναχωρεί από Λάρνακα στις 13:50 με άφιξη στο Άμπου Ντάμπι στις 19:15 τοπική ώρα.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.etihad.com