Η Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ανακοίνωσε πως ολοκληρώθηκε η συναλλαγή για την απόκτηση του 24% του μετοχικού κεφαλαίου της Jet Airways. Όλες οι απαραίτητες ινδικές ρυθμιστικές εγκρίσεις ολοκληρώθηκαν στα μέσα Νοεμβρίου 2013.

Ο κ. James Hogan, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Etihad Airways, δήλωσε: «Η Ινδία είναι μία από τις μεγαλύτερες και ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές παγκοσμίως έχοντας βασικό ρόλο στη στρατηγική ανάπτυξης της Etihad Airways. Αυτή η σχέση θα ενδυναμώσει τόσο την Etihad Airways, όσο και την Jet Airways, καθώς και τις οικονομίες της Ινδίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Συνδέοντας τα δύο δίκτυα και προσθέτοντας νέες πτήσεις, νέα δρομολόγια και περισσότερες επιλογές κοινών κωδικών, τα ταξίδια από και προς την Ινδία θα γίνουν ευκολότερα».

Ο κ. Naresh Goyal, Πρόεδρος της Jet Airways, δήλωσε: «Η έγχυση ξένων επενδύσεων στον τομέα της αεροπορίας έχει ως αποτέλεσμα τις οικονομίες κλίμακας, την ανάπτυξη της επισκεψιμότητας στα αεροδρόμια μας, και δημιουργεί επαγγελματικές ευκαιρίες. Είμαι σίγουρος ότι αυτή η επένδυση θα ωφελήσει σε μεγάλο βαθμό τους μετόχους και τους πελάτες μας οι οποίοι θα έχουν τώρα πρόσβαση σε ένα διευρυμένο παγκόσμιο δίκτυο». Ο κ. Goyal τόνισε επίσης ότι μαζί με την Etihad Airways, η Jet Airways μπορεί να ενισχύσει τη συνδεσιμότητα για το ευρύτερο ταξιδιωτικό κοινό.

Ο κ. Hogan και ο κ. Goyal επιβεβαίωσαν πως η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών θα ξεκινήσει άμεσα και ότι το δίκτυο και οι υπηρεσίες θα ωφελήσουν τους πελάτες σύντομα. Συγκεκριμένες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σταδιακά.