Η Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, θα προσθέσει μία επιπλέον ημερήσια πτήση μεταξύ Άμπου Ντάμπι και Κουάλα Λουμπούρ, από τις 15 Ιουλίου, εκτελώντας πλέον το δρομολόγιο δύο φορές την ημέρα. 

Στο νέο δρομολόγιο θα προστεθούν 1.400 νέες θέσεις την εβδομάδα, αυξάνοντας τη χωρητικότητα κατά 23%. Η Etihad Airways θα μπορεί να προσφέρει καλύτερες διασυνδέσεις πτήσεων στο παγκόσμιο δίκτυό της και να ενθαρρύνει την ανάπτυξη του τουρισμού και του εμπορίου.

Ο James Hogan, πρόεδρος και γενικός διευθυντής της Etihad Airways, δήλωσε πως το “διπλό” καθημερινό δρομολόγιο θα συνεισφέρει στην ήδη σημαντική και αυξανόμενη ζήτηση των επιβατών και μεταφορών εμπορευμάτων μεταξύ Μαλαισίας και Άμπου Ντάμπι και πέραν από τον Κόλπο, τη Μέση Ανατολή και την Ευρώπη. «Περισσότεροι από 1 εκατ. επιβάτες έχουν ταξιδέψει με την Etihad Airways από και προς τη Μαλαισία από την αρχή του δρομολογίου μας τον Ιανουάριο του 2007. Τα δύο καθημερινά δρομολόγια της αεροπορικής εξυπηρετούν την παγκόσμια ζήτηση πτήσεων μεταξύ Άμπου Ντάμπι και Μαλαισίας παρέχοντας στους επιβάτες μας καλύτερες επιλογές στις ώρες των πτήσεων». Ο κ. Hogan επεσήμανε τις ευκαιρίες για ανάπτυξη των επιχειρηματικών ταξιδιών και του εμπορίου, αποτέλεσμα της αυξημένης συχνότητας πτήσεων, των θέσεων και της χωρητικότητας εμπορευμάτων.

Οι δύο καθημερινές πτήσεις θα πραγματοποιούνται από δύο αεροσκάφη Airbus A330-200 με 18 διαθέσιμες θέσεις στην Business Class και 236 στην Economy Class. Το αεροσκάφος θα λειτουργήσει μέσω προγράμματος μίσθωσης (dry lease) με τη συνεργαζόμενη αεροπορική εταιρεία Jet Airways.

Εν τω μεταξύ, από την 1η Αυγούστου 2013, η Etihad Airways, θα πραγματοποιεί καθημερινές πτήσεις Άμπου Ντάμπι – Σάο Πάολο αυξάνοντας τη συχνότητα του δρομολογίου που επί του παρόντος πραγματοποιείται τρεις φορές εβδομαδιαίως. Οι πτήσεις της Etihad Airways προς το Σάο Πάολο, τον πρώτο προορισμό της εταιρείας στη Ν. Αμερική, ξεκίνησαν νωρίτερα τον Ιούνιο. Οι πρόσθετες πτήσεις οφείλονται στην επιτυχία του συγκεκριμένου δρομολογίου και στη ζήτηση τόσο των επαγγελματιών ταξιδιωτών όσο και των τουριστών ενδυναμώνοντας τους ήδη στενούς δεσμούς μεταξύ Βραζιλίας και ΗΑΕ. Στο νέο καθημερινό δρομολόγιο οι επιβατικές θέσεις αυξάνονται σε 3.360 εβδομαδιαίως μεταξύ Άμπου Ντάμπι και Σάο Πάολο διευκολύνοντας σε σημαντικό βαθμό την άνεση στις πτήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.etihad.com