Η Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, υπέγραψε συμφωνία για πτήσεις κοινού κωδικού (code share) με την Aegean Airlines. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Aegean Airlines από τις 30 Μαρτίου 2014 θα πραγματοποιεί τέσσερις εβδομαδιαίες πτήσεις από Αθήνα προς Άμπου Ντάμπι, ενώ η χρήση των κωδικών πτήσεων της Etihad Airways, σε πτήσεις της Aegean Airlines, τελεί υπό την έγκριση των αρμοδίων αρχών. Οι νέες πτήσεις της Aegean Airlines από Αθήνα προς Άμπου Ντάμπι θα εκτελούνται με αεροσκάφος τύπου Airbus 320, χωρητικότητας 168 θέσεων.

Η Etihad Airways θα τοποθετήσει τους κωδικούς πτήσεων της προς 16 προορισμούς στην Ελλάδα, καθώς και σε επιπλέον δέκα πόλεις της Ευρώπης που περιλαμβάνονται στο δίκτυο της Aegean Airlines. Σε αντάλλαγμα, η Aegean Airlines θα προσφέρει νέες πτήσεις κοινού κωδικού μεταξύ της Αθήνας και επτά προορισμών στην περιοχή του κόλπου, στην Αυστραλία και τη Νότια Αφρική.

Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της Aegean Airlines, δήλωσε: «Από τη συνεργασία με την Etihad Airways, η Aegean Airlines αποκτά πρόσβαση στην περιοχή του κόλπου και στη Νότια Αφρική, ενώ παράλληλα αυξάνονται οι ευκαιρίες σύνδεσης με την Αυστραλία. Συμπληρωματικά, η Aegean Airlines θα προσελκύσει στο δίκτυό της το επιβατικό κοινό της Etihad και θα ενισχύσει την πρόσβαση από και προς την Ελλάδα, μέσω του Άμπου Ντάμπι. Η πολυβραβευμένη ποιοτική εξυπηρέτηση τόσο της Aegean Airlines, όσο και της Etihad Airways εγγυώνται την καλύτερη πιθανή ταξιδιωτική εμπειρία. Είμαι αισιόδοξος πως ο ελληνικός τουρισμός, καθώς και οι επιχειρήσεις θα επωφεληθούν από τη συγκεκριμένη συνεργασία, όπως επίσης και το Άμπου Ντάμπι, η πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, και ένας από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως».

Ο κ.James Hogan, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Etihad Airways δήλωσε: «Τον Ιούνιο του 2009 ξεκινήσαμε τις καθημερινές πτήσεις από το Άμπου Ντάμπι προς την Αθήνα και έκτοτε, η ζήτηση για ενίσχυση του δικτύου έχει αυξηθεί σημαντικά. Οι νέες πτήσεις της Aegean Airlines από την Αθήνα προς το Άμπου Ντάμπι, θα ενισχύσουν το ήδη υπάρχον καθημερινό πτητικό πρόγραμμα της Etihad Airways ανάμεσα στις δύο πόλεις, καθώς και τα δρομολόγια μεταξύ της Ελλάδας και του υπόλοιπου δικτύου μας. Οι προτάσεις του επιβατικού κοινού θα ενδυναμωθούν σύντομα, καθώς θα τοποθετήσουμε τον κωδικό μας σε πτήσεις της Aegean Airlines προς διάσημους ελληνικούς προορισμούς. Oι προορισμοί αυτοί περιλαμβάνουν την Αλεξανδρούπολη, τα Χανιά, τη Χίο, το Ηράκλειο, τα Ιωάννινα, την Καβάλα, την Κεφαλονιά, την Κέρκυρα, την Κω, τη Λήμνο, τη Μύκονο, τη Μυτιλήνη, τη Ρόδο, τη Σάμο, τη Σαντορίνη και τη Θεσσαλονίκη. Οι πτήσεις αυτές θα έχουν αντίκτυπο όχι μόνο στο επαγγελματικό και τουριστικό επιβατικό κοινό από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την ευρύτερη περιοχή του κόλπου, αλλά εξίσου και στους ταξιδιώτες από μακρινούς προορισμούς, συμπεριλαμβάνοντας και την Ελληνική διασπορά στην Αυστραλία και τη Νότια Αφρική».

Οι προορισμοί της Aegean Airlines οι οποίοι θα εκτελούνται με αριθμό πτήσης της Etihad Airways περιλαμβάνουν τη Βιέννη, την Πράγα, τη Ρώμη, τη Βενετία, τη Βαρσοβία, το Βουκουρέστι, τη Μαδρίτη, τα Τίρανα, τη Σόφια και τη Λάρνακα.

Μελλοντικά, η Aegean Airlines σκοπεύει να τοποθετήσει τους κωδικούς πτήσεών της, στις πτήσεις της Etihad Airways από το Άμπου Ντάμπι προς την Αθήνα, το Μπαχρέιν, το Κουβέιτ, το Γιοχάνεσμπουργκ, τη Μελβούρνη, το Περθ και το Σύδνεϋ.