Η Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ), και η Pakistan International Airlines (PIA) υπέγραψαν συμφωνία κοινού κωδικού που θα προσφέρει στους επιβάτες τους βελτιωμένες ανταποκρίσεις μεταξύ των ΗΑΕ, του Πακιστάν και όχι μόνο.

Με βάση τη συμφωνία, η Etihad Airways θα τοποθετήσει τον κωδικό ΕΥ στις πτήσεις της PIA μεταξύ του Ισλαμαμπάντ, Καράτσι, Λαχώρη, Πεσαβάρ και του Άμπου Ντάμπι. Σε αντάλλαγμα, ο κωδικός PK της PIA θα τοποθετηθεί στις πτήσεις της Etihad Airways μεταξύ Άμπου Ντάμπι και Ισλαμαμπάντ, Καράτσι, και Λαχώρης, ο ίδιος κωδικός (PK) θα προστεθεί επίσης στις πτήσεις της Etihad Airways από το Άμπου Ντάμπι προς πολλούς παγκόσμιους προορισμούς που εξυπηρετούνται από την εταιρεία.

Ο Kevin Knight, Διευθύνων Σύμβουλος Στρατηγικής και Προγραμματισμού της Etihad Airways, δήλωσε: «Οι στρατηγικές συνεργασίες μας έχουν υπάρξει πολύ επιτυχημένες και είμαστε στην ευχάριστη θέση να προσθέσουμε την Pakistan International Airlines στην αυξανόμενη λίστα των επιτυχημένων συνεργατών κοινού κωδικού μας».

«Υπάρχει μια μακρά και ένδοξη ιστορία του ταξιδιού μεταξύ Άμπου Ντάμπι και πόλεων του Πακιστάν, και αυτή η νέα συμφωνία κοινού κωδικού – μεταξύ των εθνικών αεροπορικών εταιρειών των ΗΑΕ και του Πακιστάν – θα κάνει πολύ πιο εύκολη αυτή την εμπειρία, καθώς και τα ταξίδια προς την Αφρική, την Ευρώπη, και τις ΗΠΑ», ανέφερε ακόμη ο Kevin Knight.

Ο Khurram Mushtaq, Διευθυντής Marketing της Pakistan International Airlines, δήλωσε: «Αποτελεί πράγματι μεγάλη ευκαιρία για την PIA το να ενώσει τα χέρια με την Etihad Airways, συνδέοντας το Πακιστάν με τα ΗΑΕ αλλά και όλο τον κόσμο, διευρύνοντας τους προορισμούς με στόχο τη διευκόλυνση των επιβατών».

Σημειώνεται ότι η Etihad Airways και η PIA εξετάζουν επίσης επιλογές για να προσφέρουν στα μέλη των αντίστοιχων προγραμμάτων ανταμοιβής τακτικών επιβατών τους, Etihad Guest και Awards+Plus, ώστε αμοιβαία να κερδίζουν και να εξαργυρώνουν μίλια στις πτήσεις κοινού κωδικού.

Επίσης όλοι οι επιβάτες που ταξιδεύουν με πτήσεις της Etihad Airways από το Άμπου Ντάμπι προς τις ΗΠΑ, υποβάλλονται στους απαιτούμενους ελέγχους στο αεροδρόμιο του Αμπού Ντάμπι και φθάνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες ως εγχώριοι επιβάτες.