Η εταιρεία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών Exness, που εδρεύει στη Λεμεσό, ανακοίνωσε τη δωρεά 19 αναπνευστήρων και 900 κοστουμιών HazMat στο εθνικο συστημα υγείας της Κυπρου. Η εταιρεία επισης πρόσφατα δώρισε εξοπλισμο στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής (ΙΝΓΚ) για τη διενέργεια ακόμη μεγαλύτερου αριθμού εργαστηριακών εξετάσεων για τη διάγνωση του κορωνοϊού.

Η δωρεά περιλαμβάνει την παράδοση αναπνευστήρων από την Ασία και την Ευρώπη, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν ήδη φτάσει στην Κύπρο και οι υπόλοιποι αναμένεται να φτάσουν την επόμενη εβδομάδα. Αυτοι περιλαμβάνουν τους κινητούς αναπνευστήρες που είναι κατάλληλοι και για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του ασθενούς, αλλα και για την ΜΕΘ, και επισης τελευταίας-τεχνολογίας αναπνευστήρες σχεδιασμένους ειδικά για τη ΜΕΘ. Όλοι οι αναπνευστήρες θα παραδοθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και στη συνέχεια θα διανεμηθούν ανάλογα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Exness Petr Valov δήλωσε: “Όπως βλέπουμε σε μέρη όπως την Ιταλία, την Ισπανία και τη Νέα Υόρκη, η διαθεσιμότητα αναπνευστήρων είναι το κλειδί για να σωθουν ζωες εάν η κατάσταση συνεχίσει να επιδεινώνεται. Χαίρομαι που καταφέραμε να παραγγείλουμε 19 αναπνευστήρες και να παραδώσουμε τους περισσότερους από αυτούς τους 19 σε τέτοιες συνθήκες παγκόσμιας έλλειψης τέτοιου ιατρικού εξοπλισμού. Ελπίζω να σωθουν περισσότερες ζωές.”

Η Exness έχει δεσμεύσει οικονομική βοήθεια ύψους €1.000.000 για την υπόθεση Covid-19 στην Κύπρο, με δωρεές σε βασικούς πόρους, ιατρικούς φορείς και στον τομέα της δημόσιας υγείας.