Μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρίες της Ευρώπης και του κόσμου η easyJet γιορτάζει το ορόσημο του διακοσιοστού πεντηκοστού αεροσκάφους της Α320, στο Αμβούργο, μαζί με τους εταίρους της Airbus και CFM.

Η easyJet και η Airbus γιόρτασαν την επιτυχημένη συνεργασία τους κατά τη διάρκεια τελετής στο Αμβούργο για την παράδοση του 250ου αεροσκάφους της οικογένειας A320 Airbus, της αεροπορικής εταιρείας. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: η Carolyn McCall CEO της easyJet, ο Jean – Paul Ebanga Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της CFM International ,ο Didier Evrard επικεφαλής της Airbus EVP και επικεφαλής προγραμμάτων, ο Christopher Buckley της Airbus EVP Ευρώπης – Αφρικής – Ασίας – Ειρηνικού.

Για να γιορτάσει την 250η παράδοση του αεροσκάφους, η easyJet απεκάλυψε το νεότερο της Α320, με μια μοναδική εξωτερική εμφάνιση παρουσιάζοντας 250 μικρογραφίες του αεροσκάφους. Η easyJet όπως σε όλες τις προηγούμενες παραδόσεις της στα αεροσκάφη A320, έτσι και σε αυτή τώρα, φρόντισε να υπάρχει ο πιο σύγχρονος εξοπλισμός τεχνολογίας και η εφαρμογή Sharklets που στόχο έχει την εξοικονόμηση καυσίμων.

Η Carolyn McCall, CEO της easyJet, δήλωσε: «Η παραλαβή του 250ου Airbus Α320 μάς βοηθά να συνεχίσουμε να κάνουμε ταξίδια εύκολα και προσιτά και να είμαστε πιστοί στο όραμα μας να είμαστε η κορυφαία αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης. Αυτή η ημερομηνία ορόσημο συμβολίζει και τη μακρόχρονη και επιτυχημένη συνεργασία μεταξύ της Airbus και της easyJet. Πριν τέσσερα χρόνια είχαμε γιορτάσει την παράδοση του 200ου αεροσκάφους μας. Σήμερα η easyJet με την παράδοση του 250ου αεροσκάφους είναι η νεότερη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο, που κατάφερε να έχει αυτόν τον στόλο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Η easyJet είναι υπερήφανη για τους αξιόπιστους εταίρους της, την Airbus και την CFM».

Η easyJet είναι η κορυφαία αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης προσφέροντας ένα μοναδικό συνδυασμό κορυφαίων αεροδρομίων που βρίσκονται στο δίκτυο της με οικονομικούς/προσιτούς ναύλους και άριστη εξυπηρέτηση. Η εταιρία έχει πάνω από 234 αεροσκάφη στο στόλο της που κάνουν περισσότερα από 750 δρομολόγια σε περισσότερα από 130 αεροδρόμια σε 33 χώρες .

Η easyJet λειτουργεί τον μεγαλύτερο στόλο στην Ευρώπη και τον τέταρτο παγκοσμίως στόλο αεροσκαφών μονού διαδρόμου. Η easyJet παρέλαβε το πρώτο αεροσκάφος της Airbus (ένα A319) το Σεπτέμβριο του 2003, ενώ η Airbus παραδίδει κατά μέσο όρο ένα αεροσκάφος του τύπου κάθε 16 ημέρες, από την πρώτη παράδοση.

Η easyJet έχει αυτή τη στιγμή σε παραγγελία 158 αεροσκάφη και σε απόλυτους αριθμούς παραγγελιών αεροσκαφών αποτελεί τον τρίτο μεγαλύτερο πελάτη της Airbus. Αυτή την στιγμή easyJet διαθέτει ένα στόλο αεροσκαφών με 85 Α320 (180 θέσεων) και 149 A319s (156 θέσεων) .

Ο Ντιντιέ Evrard της η Airbus EVP και επικεφαλής των Προγραμμάτων δήλωσε «Είναι εξαιρετικά ικανοποιητικό να βλέπει κάποιος την τεράστια ανάπτυξη και ηγετική θέση της easyJet στην διεθνή αγορά γιατί όλα αυτά έχουν επιτευχθεί και με την στήριξη της Airbus ως σημαντικό εταίρο της. Η μεγάλη επένδυση που γίνεται από την easyJet για την απόκτηση αεροσκαφών του τύπου Α320, καθώς και η μεγάλη παραγγελία των 100 A320neos, είναι μια μεγάλη επιβεβαίωση για την οικογένεια της Airbus και αποδεικνύει τη δέσμευση της easyJet να πετάει με τα πιο σύγχρονα, άνετα και ασφαλή αεροσκάφη».

Στην Airbus μέχρι τώρα έχουν δοθεί παραγγελίες για πάνω από 11.550 αεροσκάφη και έχουν παραδοθεί σε περισσότερους από 315 πελάτες και επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, γύρω στα 6.500 αεροσκάφη, αναδεικνύοντας το Α320 Family σήμερα, ένα από τα best-seller της οικογένειας Airbus, του τύπου μονού διαδρόμου.